14:30 1396/01/09

به گزارش مفتاح، اهل‌سنت کشور ایران ظرفیتی است که با آن می‌توان به نفی نسبت ناروای فرقه گرایانه به جمهوری اسلامی پرداخت و حقیقت شعار اسلامی بودن انقلاب اسلامی را نمایان ساخت.

بعضی از شیعیان تقویت حوزه‌های علمیه اهل‌سنت را در ایران یک تهدید برای مذهب شیعه به حساب می آورند؛ زیرا فکر می‌کنند افزایش تعداد مبلغان دینی اهل سنت منجر به تقویت جایگاه مذهبی آنها در برابر شیعه می‌شود. این در حالیست که قلمرو تبلیغی این روحانیون محدود به جامعه‌ی مذهبی اهل سنت است و تبلیغ دین در بعد کلی بر عهده این افراد نیز هست.

پس اگر این گروه نتوانند به وظیفه تبلیغی خویش عمل کنند جامعه اهل سنت کشور ایران به سمت بی دینی سوق داده خواهد ‌شد.

به دیگر سخن تضعیف حوزه‌های علمیه اهل سنت در کشور جایگاه مذهبی شیعه را تقویت نمی‌کند بلکه بی‌دینی و لاابالی گری را در کشور بیشتر خواهد نمود و اهل سنت کشور را از تعالیم دینی دور می دارد.

بنده در سفری که چندی پیش به همراه دوستان به استان گلستان و به خصوص شهر گنبد کاووس داشتم، فاصله گرفتن مردم از اندیشه های دینی را مشاهده کردم. شاید قسمتی از این معضل، همچون سایر نقاط کشور، ناشی از تعداد کم مبلغان دینی نسبت به جمعیت فراوان شهرها و روستاها باشد.

همه می‌دانیم که حوزه های علمیه شیعه بیشتر با تکیه بر سهم امام و وجوه شرعی مردم اداره می‌شوند. اما در سایر کشورهای اسلامی حوزه‌های علمیه و دانشگاه های دینی اهل‌سنت معمولاً توسط دولت‌ها و حکومت‌ها تامین مالی می‌شوند. از این جهت باید توجه مسؤلین جمهوری اسلامی ایران به مسائل مالی حوزه‌های علمیه اهل سنت حتی بیش از حوزه‌های علمیه شیعه باشد.

البته در سال های اخیر مقام معظم رهبری با نگاه هوشیارانه خویش اقداماتی را در جهت کمک به حوزه های علمیه اهل‌سنت انجام داده‌اند اما این اقدامات در برابر  نیازهای فراوان تبلیغات دینی در مناطق سنی نشین اندک است و افراد در جایگاه مسئولیتی دیگر نیز باید به این امر مهم توجه شود.

متأسفانه بعضی هنگامی که سخن از کمک به حوزه حوزه‌های علمیه اهل سنت می‌شود تنها از نفوذ فتنه‌گران خارجی و وهابیت در این حوزه ها سخن می گویند. این افراد کافیست خود را در جایگاه یک مبلغان دینی اهل سنت قرار دهند آیا با وجود محدودیت های مالی، کمک های دیگران را در راستای تبلیغ دین نخواهند پذیرفت. آیا شیعیان سایر کشورهای اسلامی به علت محدودیت ها و تنگناهای مالی، به کمک جمهوری اسلامی چشم‌داشت ندارند!؟

حقیقت اینکه اگر با اقلیت مذهبی اهل‌سنت کشور اصولی و صادقانه رفتار کنیم، هیچگاه نباید ترس از مدیریت کشورهای خارجی بر آنها را داشته باشیم بلکه به وسیله آنها می‌توانیم خارج از کشور را مدیریت کنیم.  اهل‌سنت کشور ایران ظرفیتی است که با آن می‌توان به نفی نسبت ناروای فرقه گرایانه به جمهوری اسلامی پرداخت و حقیقت شعار اسلامی بودن انقلاب اسلامی را نمایان ساخت. می توان اهل‌سنت کشور را همانند بسیاری از اعصار تاریخی مرجع علمی جهان اسلام قرار داد. به جای ترس از اینکه اهل‌سنت کشور ما به حوزه‌ها و یا دانشگاه های مذهبی پاکستان و کشورهای دیگر روند و تحت تاثیر وهابیت قرار گیرند، می توان طلاب سنی مذهب جهان اسلام را در کشور جمهوری اسلامی روحیه اعتدال و استکبارستیزی آموخت. لازمه این امر وجود حوزه‌ها و دانشگاه های قوی اهل‌سنت در کشور است.

منبع: مهر

مطالب پیشنهادی