نفیسه راهداری

پنج‌شنبه، 28 بهمن 1395 - 09:49

سوال داغ بپرسید همان‌جا ۶ ماه بازداشت می‌شوید!

به گزارش مفتاح، روز گذشته جمعی از نمایندگان مجلس از جمله محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید، علی مطهری نایب رئیس مجلس و محمود صادقی طرحی دوفوریتی با عنوا...

به گزارش مفتاح، روز گذشته جمعی از نمایندگان مجلس از جمله محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید، علی مطهری نایب رئیس مجلس و محمود صادقی طرحی دوفوریتی با عنوان «تأمین امنیت برگزاری مراسم رسمی، عرفی و معمولی» تهیه کردند.

توجیهی که 34 نفر ازنمایندگان مجلس برای طرح دو فوریتی خود ارائه کرده اند، استناد به بخشی از سخنان رهبر معظم انقلاب است که ایشان می فرمایند: «هر کسی که در مجلس صحبت می‌کند و فریاد افرادی دو، دو، چهار کلماتی دیگر می‌گویند این کار صحیح نیست» و یا در حادثه‌ای دیگر فرمودند: «اینکه یک نفر و یا چند نفر در بین سخنرانی یا اجرای برنامه در سکوت صدها یا هزاران نفر مستمع در جهت برهم زدن یا اخلال مراسم اقدام نمایند، جلساتی که با هزینه‌ها و زحمات تدارک می‌شود و فردی که به هر دلیل از آن خرسند نیست اراده به هم زدن بگیرد، جلسه قانونی و بدون منع و مشکل به هر حال باید این معضل بزرگ به نحوی حل شود.»

در این خصوص عنوان طرح پیشنهادی این نمایندگان بدین شرح است:

1- هر کسی با هر اقدامی اعم از طرح سوال و یا غیر آن در مراسم سخنرانی اعم از مراسم رسمی که عرفا بدون مجوز تشکیل می شود موجبات توقف یا جلب توجه به خود و یا تشنج شود به حبس از 6 ماه تا دو سال محکوم می‌‌گردد.

نیروی انتظامی موظف است فوری فرد یا افراد را بازداشت و با تحویل به مقامات قضایی نگهداری کنند.

2- مسئولان در هر مقام اعم از اداری،‌اجرایی، نظامی، انتظامی، سیاسی و غیر آن باید امنیت جلسات مذکور را تأمین و از هر اقدامی که موجب اخلال یا توقف و تعطیلی جلسات شود، جلوگیری نمایند و در صورت تعلل حسب مورد به انفصال موقت یا دائم از خدمات دولتی محکوم می شوند.

قوه قضائیه موظف است بدون تشریفات رسیدگی در کمتر از یک ماه حکم لازم را صادر و اعلام نماید.

3- مجازات بند (1) شامل کسانی که در هر مقام و مسئولیتی باشند و مانع برگزاری جلسات موصوف شوند نیز می‌گردد.

در این زمینه واکاوی این طرح می تواند دلایل طراحان طرح دوفوریتی را مورد بررسی قرار دهد.

اولین نکته در خصوص استناد به سخنان مقام معظم رهبری است. اگر اعضای فراکسیون امید توجیه دلایل خود را صرفا سخنان رهبر انقلاب می دانند، چگونه واکنش ایشان نسبت به دانشجوی معترض در خلال سخنرانی خود که با متانت تمام به وی پاسخ گفتند را توجیه می نمایند؟ رهبر انقلاب بارها تاکید داشتند که جوانان می توانند از مسئولان مطالبه گری کنند و حتی بستر انتقاد از رهبری نیز در دانشگاه ها وجود داشته باشد.

نکته دوم را به شعارهای سابق این نمایندگان در ماه های اخیر اختصاص می دهیم. کسانی که بارها شعار "دانستن حق مردم است" را سرلوحه شعارهای خود قرار می دادند در این روزها اجازه پرسیدن سوال را از نه تنها از مردم سلب کرده بلکه اگر کسی در خلال سخنرانی هایشان سوالی را مطرح کند و یا مطالبه عمومی داشته باشد، باید راهی زندان شود!

نکته اساسی در این راستا این است که مقام معظم رهبری فرموده بودند: «هركس احساسات مردم را در جهت ايجاد اختلاف به كار گيرد، قطعا به كشور خيانت كرده است.» سوال اینجاست اگر کسی بخواهد به جهت اختلاف اکنی جلسه ای را بر هم زند، علاوه بر این که قانون اجازه برخورد با وی را صادر کرده است، عقل سلیم نیز می پذیرد که با وی برخورد شود و این عین کلام و نظر رهبر انقلاب است اما اگر کسی بخواهد به پرسش سوال از نماینده ای که خود راهی مجلس کرده بپردازد، حق طبیعی اوست و به هیچ عنوان مخل نظم و قانون نخواهد بود.

آن زمان که عده‌ای سخنرانی آقای لاریجانی در قم را به هم زدند و مخل نظم شدند اولا کسانی بودند که به هیچ عنوان انقلاب را قبول نداشته و ثانیا هدفشان تشویش اذهان و از بین بردن نظم در جلسه بود نه این که بخواهند مطالبه گری و طرح پرسش نمایند.

با این حال باید بین طرح پرسش و اخلال در نظم جلسه سخنرانی تفاوت قائل شد. هرکسی که سوال می پرسد عملا قرار نیست اذهان را مشوش کند و حتی بخواهد آبروی کسی را ببرد. تناقض زمانی آشکار می شود که اگر کسی نماینده مردم است، باید پاسخگوی مردم باشد و اگر بخواهد از پاسخگویی نیز خود را مبری کند پس به چه عنوان و با چه هدفی نماینده ملت شده است؟

 از طرفی جمهوری اسلامی ایران و شخص مقام معظم رهبری موافق آزادی بیان در کشور هستند. آیا این طرح خلاف آزادی بیان در کشور نیست؟ اگر مردم حق پرسیدن سوال را نداشته باشند پس در چه مکانی می توانند نظرات خود را بیان نمایند و نمایندگان را به چالش بکشند؟

نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح 2 فوریتی اعضای فراکسیون امید تحت عنوان تأمین امنیت مراسم رسمی و غیررسمی گفت: این طرح آزادی‌های مشروع در جمهوری اسلامی را محدود می‌سازد و طرح محدودسازی آزادی بیان است که برخلاف قانون اساسی و مغایر با بسیاری از موازین و قواعد پذیرفته شده در کشور است.

حسینعلی حاجی‌دلیگانی با بیان اینکه طرح اعضای فراکسیون امید محدودکننده آزادی‌های مشروع در کشور است، اظهار داشت: این طرح تصریح می‌کند اگر کسی در یک جلسه سخنرانی از سخنران سوالی بپرسد که جلب‌توجه کند به مجازات حبس محکوم می‌شود.

وی با اشاره به طرح 2 فوریتی اعضای فراکسیون امید تحت  عنوان تأمین امنیت مراسم رسمی و غیررسمی، افزود: این طرح آزادی‌های مشروع در جمهوری اسلامی را محدود می‌سازد و طرح محدودسازی آزادی بیان است که برخلاف قانون اساسی و مغایر با بسیاری از موازین و قواعد پذیرفته شده در کشور است.

نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: در این طرح نوعی جرم‌انگاری انجام شده و بر خلاف صریح امر به معروف و نهی از منکر از فروع دین ماست که اخیراً تبدیل به قانون نیز شده است و برخلاف گفته امام (ره) است که فرمودند؛ هرجا مردم انحرافی را دیدند باید خودشان اقدام کرده و جلوی انحراف را بگیرند.

وی بیان داشت: ما از یک سو مشاهده می‌کنیم که وزارت ارشاد 1200 تقاضای مجوز نشریه را نگه می‌دارد و در مقررات قانونی پاسخ نمی‌دهد و اینگونه جلوی آزادی بیان گرفته می‌شود و از طرفی دیگر دوستانشان در مجلس طرحی را ارائه می‌کنند که مکمل این رفتار وزارت ارشاد است و آزادی بیان با این حرکت محدود می‌شود.

حاجی‌دلیگانی خاطرنشان کرد: از یک سو آقای رئیس جمهور موضوع حقوق شهروندی را مطرح می‌کند و از طرف دیگر عدم پاسخگویی به مجوزهای نشریات از سوی وزارت ارشاد و همچنین طرح تهیه‌شده توسط فراکسیون امید مغایر با حقوق شهروندی است.

وی افزود: این که یک طرح 2فوریتی نزدیک به انتخابات با این محتوا ارائه می‌شود، هدف آن چیست؟ آیا هدفش این است که کسی حرف نزند یا سوال نکند؟ که این اقدام مغایر با شفاف‌سازی است که آقایان از آن دم می‌زنند و 2فوریت آن نشان می‌دهد که بناست اتفاق خاصی بیفتد.

نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی گفت: در این طرح آمده که اگر فردی در یک جلسه سخنرانی سوالی را از سخنران داشته باشد که این سوال موجب جلب‌توجه مردم به آن فرد شود، مجازات بین 6 تا 2 سال حبس برای این فرد درنظر گرفته شده است و نیروی انتظامی موظف شده تا بلافاصله این فرد یا افراد را دستگیر و به زندان فرستند و این اجازه را به نیروی انتظامی را داده که حتی تا 6 ماه فرد را در بازداشت نگه دارند تا در دستگاه به جرایم او رسیدگی شود.

وی افزود: همچنین در این طرح آمده است که قوه قضائیه بدون تشریفات لازم رسیدگی به پرونده این افراد را رأس مدت یک ماه انجام دهد.

حاجی دلیگانی خاطر نشان کرد: انتظار من از آقای عارف این است که این طرح را پس بگیرد و عنوان کند که ما اشتباه کردیم که این طرح را ارائه کردیم.

منبع: فردا

مطالب مرتبط

کمک به ۱۳۰۰ نفر کودک معلول برای ادامه تحصیل/حمایت‌های دولت از کودکان معلول و خانواده‌های آنان باید افزایش یابد

به گزارش مفتاح، حبیب الله مسعودی فرید با بیان اینکه در مجموع، پیگیری وضعیت بازماندگی از تحصیل حدود ۱۹ هزار کودک برعهده سازمان بهزیستی بوده است، گفت: ۲...

تحقیر کردند و جایزه‌ گرفتند!

به گزارش مفتاح، اظهارات کوشنر به صراحت نشان می دهد که خودداری دولت فرانسه از صدور بیانیه درباره ملاقات آقای ظریف با امانوئل ماکرون و حتی امتناع از اعل...

امام خامنه‌ای از آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی عیادت کردند

به گزارش مفتاح، رهبر معظم انقلاب اسلامی با حضور در یکی از بیمارستان های تهران از آیت الله هاشمی شاهرودی عیادت کردند. براساس نقل از پایگاه اطلاع رسانی....