وضعیت چاقی در اصفهان نگران کننده است/ کیفیت روغن های خوراکی در ایران جای پرسش دارد
به گزارش مفتاح، دکتر رضا امانی استاد تمام گروه تغذیه بالینی دانشکده تغذیه وعلوم غذایی دانشگاه اصفهان در نشست خبری غذای سالم وکاهش مصرف قند چربی ونمک جایگاه استان اصفهان در چاقی را نزدیک به میانگین کشوری وخطرناک اعلام کرد.
وی با توجه به آمار بازه زمانی بین سالهای 89 تا 91 گفت: طبق این آمار 44 درصد افراد بالای 30 سال در در اصفهان اضافه وزن دارند و27 درصد چاق هستند. من انتظار چنین آماری را از اصفهان نداشتم.
وی در ادامه افزود: هر گونه انحراف از تغذیه طبیعی را سو تغذیه می نامییم که این سوء تغذیه در یک طرف مازداد دارد وافزایش وزن ودر جایی کاهش دارد وکاهش وزن.
امانی از مصرف کمتر از 5 واحد میوه وسبزی در اصفهان خبر دادو گفت: در پی کمبود مصرف میوه وسبزی بیماریهای غیر واگیردار شایع میشود. چاقی دیابت نوع 2، چربی خون، فشار خون از اثرات آن است که در اصفهان وضعیت مناسبی وجود ندارد.
مشاور دفتر بهبود تغذیه وزرات بهداشت با اشاره به کمبود مصرف لبنیات توسط ایرانی ها گفت: ما یک سوم استاندار جهانی لبنیات مصرف می کنیم. البته این نوعی هم که مصرف می کنیم جای سوال دارد.
این استاد تغذیه بسیج همگانی برای تغذیه را در همین راستا دانست وبه روشن شدن چراغ خطر برای سلامت مردم اشاره کرد وگفت: مصرف لبنیات ومیوه سبزی در کشودر حدپایین است وباید به مرد اطلاع رسانی کرد.
وی البته بر کیفیت تولید مواد غذایی تاکید کرد وگفت: مولفه های زیادی چون مولفههای اجتماعی، وضعیت اقتصادی، شغل، جنسیت ونوع زندگی بر کیفیت مواد غدذایی می تواند موثر باشد.
وی به صراحت اعلام کرد طبق بررسیها صورت گرفته تا کنون میزان مصرف چربی در ایران کمتراز نورم جهانی بوده است. در جهان بالای 30 درصد چربی استفاده میشود اما در ایران 25 تا 27 درصد . آن چیزی که مشکل ماست کیفیت روغن ها در ایران است.
این استاد تغذیه دانشگاه اصفهان با صراحت عنوان کرد: کیفیت روغن های ایرانی نگران کننده است. چربی های امروز مورد سوال وبحث است.
وی در ادامه توصیه کرد باید از روغن هایی که نقطه دود بالایی دارند استفاده کردودر 200 درجه به نقطه دود نرسد.
وی تنها جدول ترکیبی برای مواد غذایی که توسط انستیتو تحقیقات منابع غذایی تهیه شده است را مربوط به سال 1358 میداند ومعتقد است باید این اطلاعات به روز رسانی می شدف ولی انجام نشده است.
وی بهترین روغنها برای سرخ کردن را روغن آفتابگردان،گلرنگ، روغن سبوس برنج، روغن زیتون تصفیه شده ، روغن کلزا،ذرت وسویا اعلام کرد وادامه داد: روغن کنجد تصفیه نشده که بوی کنجد هم داشته هم بسیار برای مصرف مناسب است.
وی روغن ترانس را خطرناک ترین وبدترین نوع چربی دانست وافزود: مصرف این روغن باعث کاهش چربی خوب خون وافزایش چربی بد خون، تشدید ناباروری می شود ورسیک ابتلا به سرطان پستان وسرطان خون ومقاومت به انسولین را بالا می برد.
امانی با تاکید بر مصرف کمتر از 2 درصد چربی ترانس در محصولات غذایی در دنیا ادامه داد : روغن ها باید به دور از حرارت ونور ماورابنفش باشند تا به روغن آسیبی نرسد.
وی درادامه این نشست مصرف بالای نمک را عامل رسوب نمک در کلیه وپوکی استخوان اعلام کرد وگفت: بسیاری از مواد غذایی که ما مصرف میکنیم سدیم یا همان نمک را دارد وکنترل مصرف نمک در خانواده تا 50 درصد امکان دارد.
وی نورم متعادل مصرف نمک را برای افراد زیر 50 سال کمتر از یک قاشق مرباخوری وبالای 50سال را 3 گرم توصیه کرد وگفت : افرادی که مبتلا به فشار خون هستند از چاشنیها ، غذاهای آماده و سسها باید پرهیز کنند.
مطالب مرتبط
تهران میزبان جشنواره ملی گاو هلشتاین در سال ۱۴۰۳
به گزارش پایگاه خبری مفتاح و به نقل از روابط عمومی اتحادیه دامداران استان اصفهان_حمید مهدوی بیان داشت، جلسه بحث و تبادل نظر در خصوص برگزاری جشنواره مل...
برخورد با 64 مؤسسه خیریه غیر مجاز / بازگرداندن کمک های مردمی به دست صاحبان اصلی
سرهنگ" محمدرضا هاشمی فر" در گفت وگو با خبرنگار پایگاه خبری پلیس بیان داشت: برخي از افراد سود جو با سؤاستفاده از شرايط نامناسب اقتصادي ناشی از شيوع وير...
وقوع ۸۶ درصد کودک آزاریها توسط پدر و مادر/ 108 مورد کودکآزاری به دلیل بیکاری رخ داده است
به گزارش مفتاح، رئیس اورژانس اجتماعی کشور گفت: سال گذشته از میان ۱۶۴۲ مورد کودک آزاری ، ۶۰ درصد توسط پدر و مابقی یعنی ۷۳۹ مورد که شامل ۲۶ درصد توسط ما...