دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404 - 08:58

نیروگاه خورشیدی شهرک علمی و تحقیقاتی بذر امیدی در خاک توسعه انرژی‌های تجدید پذیر

با همکاری صنایع بزرگ کشور و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، طرح ملی «کمربند خورشیدی» با هدف کاهش ناترازی انرژی و توسعه استفاده از انرژی های تجدیدپذیر در کشور آغاز شد.

به گزارش پایگاه خبری مفتاح، با همکاری صنایع بزرگ کشور و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، طرح ملی «کمربند خورشیدی» با هدف کاهش ناترازی انرژی و توسعه استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور آغاز شد. این طرح با حضور مهدی جمالی‌نژاد، استاندار اصفهان، در آیین کلنگ‌زنی نیروگاه خورشیدی هشت مگاواتی در شهرک علمی و تحقیقاتی استان رسماً کلید خورد.
جمالی‌نژاد در این مراسم با اشاره به نقش محوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در توسعه فناوری و نوآوری گفت: این طرح با مشارکت صنایع بزرگی چون فولاد مبارکه و ذوب‌آهن و همراهی شرکت‌های دانش‌بنیان، به الگویی الهام‌بخش برای بهره‌گیری هوشمندانه از انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل خواهد شد. وی تأکید کرد که این هم‌افزایی می‌تواند گامی مؤثر در مسیر خودکفایی انرژی و مقابله بنیادین با بحران‌های مقطعی نظیر قطعی برق و گاز باشد.
در این طرح، ۱۷ هکتار از اراضی خارج از محدوده توسعه‌ای شهرک برای احداث مزرعه خورشیدی با ظرفیت نهایی هشت مگاوات به بخش خصوصی واگذار شده است. واگذاری زمین‌ها با اولویت شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در شهرک و در قالب قراردادهای ۲۰ ساله انجام می‌شود. در فاز نخست، احداث سه مگاوات از ظرفیت نیروگاه با مشارکت سه شرکت فناور و سرمایه‌گذاری بیش از ۱۱۵۰ میلیارد ریال آغاز شده است.
حمید علاقه‌مندان، در این مراسم اعلام کرد که طرح «کمربند خورشیدی» از بالای شهرک علمی آغاز شده و تا دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه خواهد یافت. او ابراز امیدواری کرد که در بازه ۵۰ تا ۶۰ روز آینده، یک مگاوات انرژی به شبکه متصل شود.
در حاشیه این مراسم، دفتر ویژه استاندار اصفهان در برج فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی نیز افتتاح شد. این دفتر به‌منظور تسهیل ارتباط مستقیم فناوران و شرکت‌های دانش بنیان با استاندار، شناسایی و پیگیری موانع اجرایی و اداری پیش روی فعالان فناور، تقویت رویکرد مسئله محور در حکمرانی استان با اتکا به ظرفیت‌های فناورانه، حمایت از توسعه اشتغال دانش بنیان و سرمایه‌گذاری فناورانه در استان، ارتقاء نقش شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان قطب راهبری علم و فناوری منطقه‌ای
راه‌اندازی شده است.
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به‌عنوان نخستین شهرک علمی کشور است و از سال ۱۳۸۰ ایده ایجاد پارک‌های علم و فناوری در آن شکل گرفت. اکنون با ۷۶۰واحد و شرکت فناور و دانش‌بنیان و حدود ۹ هزار شاغل، یکی از بزرگترین مجموعه‌های دانش‌بنیان ایران به شمار می‌رود. این شهرک همچنین میزبان دفتر منطقه‌ای توسعه مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری یونسکو (IRIS) از سال ۱۳۸۸ تاکنون بوده است.
خبرنگار: منیره فهامی

photo_2025-05-12_09-54-52

مطالب مرتبط

برگه سبز خودرو سند نیست/اظهارات سخنگوی پلیس مجرمانه است

به گزارش مفتاح، نایب رییس کمیسیون اصل نود مجلس با مجرمانه خواندن اظهارات سخنگوی نیروی انتظامی درخصوص برگ سبزخودرو به عنوان سند رسمی، گفت: برگه سبز خود...

برق بیمارستان کاشانی برای جلوگیری از قطع برق، دوفیدره شد/ برق بیمارستان پایدار شد

به گزارش مفتاح، حمید رضا پیر پیران مدیر عامل شرکت توزیع برق اصفهان گفت: بیمارستان هایی که تک فیدرند و قطعی برق برای آنها بسیار خطرناک است با وجود ژنرا...

90‌ درصد سپرده بانکی کشور متعلق به 5‌ درصد جامعه/ وجود ده‌ها بابک زنجانی در دولت

به گزارش مفتاح، نماینده ادوار گذشته مجلس شورای اسلامی گفت: سال 94 دستگاه نظارتی دیوان محاسباتی بررسی کرده است در هر بشکه نفت تا 8 دلار برای فروش تخفیف...