به گزارش خبرنگار مفتاح، دکتر شاهین شیرانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان در نشست خبری خود به مناسبت هفته دولت، دریافت بودجه برای تمام پروژه های نیمه کاره بالای 50 درصد به بالا را یکی از دستاوردهای سفر ریاست جمهوری به اصفهان عنوان کرد وافزود: در این سفر بالای 1900 میلیارد مصوبات برای طرح های بهداشت و درمانی داشتیم و اتفاق بسیار خوبی برای استان اصفهان رقم خورد.
او در ادامه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در یک سال گذشته علوم پزشکی اصفهان، تقویت پیوند اعضا را بعد از دو سال فقفه به علت کرونا را یکی از مهمترین اقدامات یک سال اخیر بیان کرد.
خرید دستگاه پت که برای تشخیص سرطان و تومور استفاده می شود، برای اولین بار در اصفهان و نصب دستگاه سی تی انژیو پیشرفته در بیمارستان چمران نیز از دیگر اقدامات مطرح شده توسط دکتر شیرانی بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به تکمیل بیمارستان امام حسین، امین، فیض، کلیینیک شهید بهشتی، ساعی خمینی شهر، شیخ بهایی نجف آباد، بیمارستان های دهاقان وسمیرم و برخوار در خصوص وضعیت ساخت بیمارستان بهارستان گفت: در شورای اداری استان مقررشد شهرک عمران بهارستان متولی ساخت باشد و دانشگاه علوم پزشکی جانمایی زمین و تایید نقشه ها را بر عهده داشته باشد که اینکار صورت گرفته است. ما بقی کارها بر عهده سازمان عمران است که باید برای شروع عملیات وساخت پیمانکار انتخاب کند.
5 هزار وپانصد میلیارد صرف پرداخت حقوق می شود
شیرانی با تاکید بر اینکه نیروی انسانی بسیار مهم است و باید توجه ویژه ای به نیروی انسانی کرد گفت: ما 33 هزار پرسنل داریم که عمده بودجه ما صرف پرداخت حقوق می شود. حدود 5 هزار و پانصد میلیارد بودجه که از طریق دولت تامین می شود صرف حقوق می شود.
او با اشاره به اینکه دانشگاه را با بدهی زیادی تحویل گرفته است، ادامه داد: البته بسیاری تا ۵۰ درصد از بدهی ها با کمک دولت و برنامهریزی پرداخت شد. اما برای رسیدگی به پرسنل و وضعیت بیمارستان ها نیاز به پول وبودجه است. ما متاسفانه از مهر 1400 تا کنون از بیمه تامین اجتماعی پولی دریافت نکرده ایم و 800 میلیارد تومان از این سازمان طلب داریم. به هر طریقی هم تلاش کردیم تا قسمتی از این طلب را مطابه کنیم مشکل حل نشد.
اصفهان کمبود پزشک ندارد
شاهین شیرانی در ادامه نظام سلامت ایران را یکی از بهترین نظام ها عنوان کرد وافزود: نظام سلامت حاکم در امریکا برای پولدارها مفید است در هر حالی که در نظام سلامت کشور ما بسیاری از مردم به راحتی میتوانند از خدمات آن استفاده کنند. یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی، نظام سلامتی است که دوست و دشمن اذعان دارند در دنیا شاخص است.
او در ادامه با تاکید بر اینکه اصفهان با کمبود پزشک روبرو نیست گفت: متاسفانه در حوزه تخصص با مشکلاتی روبرو هستیم. پزشکان علاقه مند به تحصیل در رشته های زیبایی و پوست و بعضی رشته های دیگر هستند و در رشتههای طب اروژانس، بیهوشی، عفونی ودخلی متقاضی کمی وجود دارد.
وی سختی تحصیل در این رشته ها و البته فقدان بسته های تشویقی برای خدمت در نقاط محروم برای جبران کمبود پزشک در بعضی نقاط استان را یکی از راه حل ها عنوان کرد واضافه کرد: البته حقوق دستیاری بسیار پایین بود و ما این حقوق را سه برابر افزایش دادیم. تا برای دانشجویان دستیاری انگیزه بهتری باشد. البته این حقوق چندان مطلوب نیست ولی شرایط از قبل بهتر است.
نطام ارجاع وپزشک خانواده بهترین راه حل کمبود پزشک است
به نظر دکتر شیرانی محقق شدن نظام ارجاع و پزشک خانواده می تواند مشکل کمبود پزشک را حل کند. تغییر دیدگاه مردم به پزشک خانواده و ارجاع به پزشک متخصص با صلاحدید پزشک خانواده بسیاری از ازدحام ها در نوبت پزشکان را حل خواهد کرد.
او با تاکید بر اینکه ما سلامت مردم را باید تامین کنیم و آن را باید حفظ کنیم گفت: اگر سلامت تامین شود نیاز به پرداخت بالا برای درمان نیست. تامین سلامت با نظام ارجاع قابل حل است.
او با اعلام این خبر که تا کنون 9 میلیون واکسن تزریق شده است گفت: در دولت سیزدهم تلاش شد تا مردم بتوانند به راحتی واکسن تزریق کنند و امروز بیش از ۹۰ درصد دز اول واکسن کرونا را تزریق کردهاند. مرگ ومیر در کرونا رشد نزولی پیدا کرده است و در پیک های ششم وهفتم مرگ بسیار پایین را تجربه کردیم و از مرگ و میر بالای ۷۰۰ نفر در روز به جایی رسیدیم که بعضی روزها حتی یک فوتی هم نداشتیم و شرایط بحرانی کنترل شد.
یکی از اولیت های استان بنا به گفته دکتر شیرانی مبارزه با بیماری سالک است. این بیماری اوج وفرود های زیادی در استان دارد و برنامه ریزی برای مبارزه با صورت گرفته است.
ایجاد 5 پد بالگرد برای فرود امداد هوایی، کلنگ زنی بیمارستان بویین ومیاندشت، بازسازی خوابگاه با ظرفیت 300 نفر وخرید خوابگاه با همین ظرفیت، افتتاح سالن ورزشی ویژه بانوان، از دیگر برنامه های دانشگاه علوم پزشکی بوده است.