21:42 1403/02/30

به گزارش پایگاه خبری مفتاح ،زهره سادات کاظمی/  کارخانه ریسباف بعد از سالها بلاتکلیفی بلاخره در مراسمی که در روز  29 اردیبهشت ماه در این کارخانه قدیمی برگزار شد، آیین بازگشایی کارخانه ریسباف و آغاز مرمت آن برای تاسیس موزه اصفهان آغاز شد. به محض ورود به این کارخانه قدیمی وتاریخی از اینهمه جلالی که تاریخ را فریاد می زد متحیر می شوی. مجموعه کارخانه ریسباف مجموعه ای بزرگ است که معرفی مکان های مختلف آن در یک کلیپ که به بهداری و محل نگهداری نوزادانی که مادرشان کارگر  کارخانه ریسباف بوده اند، بسیار تعجب آور است که در سالهای دور چه میزان به اهمیت مادر بودن توجه می کردند و برای کم کردن نگرانی این مادران  چاره ای اندیشیده بودند.

مهمانان در یکی از مکان های کارخانه که سردری از کاشی های قدیمی داشت اما باید مرمت بقایای باقی مانده را حفظ کند. در سالنی که با صندلی های چوبی اماده شده بود سازه هایی می دیدیم که نمادی از وجود بافتن و کارخانه ریسباف بود. وعده های مختلفی که سالها برای احیا کردن این کارخانه خسته داده می شد بلاخره با خرد و همت جمعی مسئولان به ثمر نشست و قرار است کارخانه ریسباف روی مرمت را ببیند و فرسودگی ونم و اسیب که بر چهره اش کاملا هویت بود، از چهره اش  زدوده شود.

شهردار اصفهان در این جلسه که با حضور جمعی از هنرمندان، شهروندان و مدیران کشوری، استانی و شهری برگزار شد،  گفت: دغدغه مشترک همه مردم اصفهان، صیانت از هویت این شهر است که واقعیتی عینی ‌و وجه تمایز اصفهان از سایر شهرهاست و برای صیانت از آن باید از مولفه‌های شهری همچون تاریخ، مشاهیر، فرهنگ‌ و هنر اصفهان صیانت کرد.

علی قاسم زاده  افزود: همانطور که زاینده‌رود از مولفه‌های هویتی طبیعی اصفهان است، ریسباف نیز از مولفه‌های هویتی و تاریخی این شهر است که صیانت از آن برای اصفهان ضرورت دارد.

شهردار اصفهان خاطرنشان کرد: امیدواریم با مشارکت نهادهای حاکمیتی، هنرمندان و شهروندان بتوانیم از شخصیت اصفهان مراقبت کرده و در جهت احیای مولفه‌های هویتی آن گام برداریم.

بازگشایی ریسباف، مصداقی از همدلی و هم‌افزایی میان نهادهای حاکمیتی و‌ مردم

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز اظهارکرد: استانداری اصفهان در اخذ مصوبه هیئت دولت جهت بازگشایی ریسباف تلاشی قابل‌توجه داشت، چنانکه نمایندگان مردم اصفهان در مجلس، اعضای شورا و شهردار اصفهان نیز در این زمینه پیشگام بودند.

علی‌اصغر شالبافیان افزود: تجربه ریسباف نشان داد که می‌توان با همدلی و هم‌افزایی میان نهادهای حاکمیتی و مردم، گره‌های شهر را یک‌به‌یک گشود.

او با بیان اینکه درحال حاضر ۲ هزار و ۴۰۰ پروژه گردشگری با ۴۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار در کشور درحال اجراست، خاطرنشان کرد: ۸۱ پروژه با حجم سرمایه‌گذاری حدود ۹۷ همت و بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی در دستور کار قرار دارد که امیدواریم تا انتهای دولت سیزدهم به‌بهره‌برداری برسد.

ریسباف، تنها یادگار باقی‌مانده از ۱۳ کارخانه نساجی اصفهان است

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز از دیگر حاضران در این مراسم بود که گفت: امروز میراث تاریخی و فرهنگی اصفهان با رخداد بسیار مبارکی مواجه است که ثمره تلاش دوساله مدیران شهر اصفهان جهت حفظ اثر ارزشمند ریسباف است.

مهدی طغیانی با بیان اینکه در گذشته ۱۳ کارخانه نساجی در اصفهان فعال بوده که امروز از آن میان تنها ریسباف باقی مانده است، افزود: باید تمام تلاش‌مان را برای حفظ آن به‌کار بگیریم.

او خاطرنشان کرد: مدیریت شهری اصفهان در این دوره زحمات بسیار زیادی برای بازگشایی‌ و مرمت ریسباف متقبل شد و تلاش استانداری اصفهان و همچنین بانک ملی نیز بسیار در این‌خصوص موثر بود.

حفظ و احیای ریسباف، یک موضوع حیثیتی برای اصفهان است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان نیز با بیان اینکه حفظ و احیای کارخانه ریسباف یک موضوع حیثیتی برای اصفهان است، گفت: مرمت این بنای بسیار فاخر که در گذشته محل اشتغال جمع زیادی از مردم اصفهان بوده است، گامی در مسیر احیای فرهنگ و هویت این شهر خواهد بود.

امیر کرم‌زاده افزود: با بازگشایی ریسباف، یکی از گره‌های شهر اصفهان پس از ۲۰ سال گشوده شد که اقدامی بسیار بزرگ در این شهر تاریخی به‌شمار می‌رود.

او ابراز امیدواری کرد که دولت نیز حمایت‌های لازم را از این اقدام انجام دهد تا بتوان با مرمت این اثر ارزشمند، نسبت به حفظ و صیانت از آن گام برداشت.

 

 

 

 

مطالب پیشنهادی