9:58 1402/06/31
 
به گزارش خبرنگار مفتاح/منیره فهامی:نوشت افزار در شمار کالاهای حیاتی برای امروز و فردای هر کشور است. تولید با کیفیت آن نیز برای کشور تولید کننده مایه افتخار است. از اینکه مجموعه هایی در کشور مابر این اقدام افتخار آفرین همت گماشته و گام های موفقیت آمیز برداشته اند خرسندم و پایداری آنان در این راه را از خداوند متعال مسألت می کنم .این متن قسمتی ازسخنان گرانقدر مقام معظم رهبری است که روی دیوار ششمین نمایشگاه ایران نوشت نصب شده است. نمایشگاهی که در آن همه چیز رنگ و بوی ملی بودن و اقتدار و خودکفایی می دهد. اینجا تصاویر شهدا و قهرمانان ملی جایی برای تصاویر گروه های خوانندگان خارجی نگذاشته است و شخصیت های تخیلی کارتونی بیگانه جای خود را به شخصیت های طراحی شده توسط نیروهای جوان و فرهنگی ایرانی داده است. این نمایشگاه که از ۲۱ شهریورماه شروع به فعالیت کرده و تا ۷ مهرماه ادامه دارد با استقبال خوب مردم روبرو شده است. این را می شود از صف های طولانی صندوق و افرادی که پشت درهای ورودی منتظر هستند تا اجازه ورود پیدا کنند به راحتی فهمید .همین استقبال باعث شده است تا در دهه اول قرن جدید بیش از ۸۰ درصد بازار نوشت افزار ایران از نظر محتوایی و تولیدی ایرانی سازی شود.از طرفی توسعه صادرات به کشورهای منطقه ،افزایش اشتغال و ارز آوری از دیگر دست آوردهای تولید این محصولات بوده است.برای آشنایی بیشتر با روند کار تولید این محصولات و چگونگی برپایی نمایشگاه ایران نوشت پای صحبت های مهدی کلانتری،عضو هیئت مدیره مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی و مدیر نمایشگاه ایران نوشت اصفهان می نشینیم.
 
_مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی از چه سالی فعالیت خودش را آغاز کرده است؟ مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی سال ۹۱ تشکیل شده است و یازده سال است که فعالیت دارد‌.
_مجمع با چند تشکل کار خود را شروع کرد؟ مجمع با حدود ۷ تشکل کار خود را شروع کرد و الان بیش از ۱۰۰مجموعه با ما همکاری دارند.
 
_هدف اصلی از برگزاری این مجمع و نمایشگاه چه بوده است؟ اولین چیزی که باعث شروع به کار ما شد بحث شخصیت سازی و الگوهای ایرانی اسلامی بود که بتوانیم الگوهای ایرانی اسلامی را جایگزین الگوهای خارجی کنیم؛چه در لوازم التحریر و چه بر روی سایر محصولات.
 
_استقبال تولیدکنندگان چطور بود؟ در ابتدای کار که با تولید کنندگان صحبت کردیم استقبال زیاد نبود.
 
_چرا؟ چون تصور می کردند این کار از نظر اقتصادی سود آور نیست و از این محصولات استقبال نمی شود؛ برای همین فقط افرادی که دغدغه کار فرهنگی داشتند شروع کردند. تولید محصولات شروع شد و چند سالی که گذشت استقبال مردم و حمایت رهبر معظم انقلاب باعث شد توزیع گسترده تر شود و تولید کنندگان بیشتری استقبال کردند. در ابتدا یک عده از تولیدکنندگان ده تا بیست درصد محصولاتشان را به این سمت آوردند ولی بعد که دیدند استقبال و فروش خوبی دارد کامل به تولید این محصولات روی آوردند و طرح های جبهه معارض و شخصیت های غربی را دیگر نمی زدند.
 
_اولین سالی که نمایشگاه ایران نوشت در اصفهان برگزار شد چه سالی بود؟ سال ۹۲ اولین سالی بود که نمایشگاه ایران نوشت در اصفهان برگزار شد و الان بعداز یک وقفه چند ساله به علت شیوع بیماری کرونا امسال ششمین نمایشگاه ایران نوشت در اصفهان در حال برگزاری است.
 
_از آنجایی که شروع هر کار نو و جدید به خصوص در زمینه فرهنگی مشکلات زیادی دارد، شما با چه مشکلاتی روبرو بودید؟ مشکلات زیادی بوده ولی اولین مشکل ما نبود شخصیت های قوی بود که مردم آشنایی داشته باشند. در توان ما نبود که خلق انیمیشن کنیم و بعد که مردم آشنا شدند بتوانیم از آن شخصیت ها در نوشت افزار ایرانی استفاده کنیم.در غرب شرکت های فیلم سازی شخصیت ها را تولید می کنند.وقتی شناخته شد و بین مردم محبوبیت پیدا کرد از آن شخصیت ها بر روی وسایل مختلف استفاده می کنند.اما ما یک مجموعه کوچک مردمی بودیم که کار فرهنگی می کردیم و پشتوانه مالی زیادی نداشتیم.یا شخصیت نداشتیم و یا شخصیت ها قوی و محبوب نبود. در غرب الگوسازی می کنند؛مرد عنکبوتی و بن تن وجود خارجی ندارد آن را خلق می کنند و تبدیل به یک قهرمان می کنند. در صورتی که ما قهرمانان زیادی داریم ولی از آنها استفاده مفید نکرده ایم.با این حال استقبال مردم بسیار عالی بود.در یک جنگ نابرابری که آنها میلیون ها دلار هزینه می کنند ما طرح را بدون سابقه ذهنی مردم روی دفاتر کشیدیم و مردم استقبال کرد. با همین ضعف های موجود کالای شخصیت محور را توانستیم با استقبال مردم به بیست درصد برسانیم.فیلم های جدید و انیمیشن های قوی هم که در حال ساخت است در خلق شخصیت ها بسیار موثر بود.
از طرفی شبکه توزیع هم ضعیف بود و حتی امسال هم مشکل توزیع را داشتیم.ما پیشنهاد دادیم این کالاها در سطح شهر توزیع شود ولی مخالفت کردند و گفتند فروش نمی رود. در صورتی که استقبال مردم خیلی خوب است. ما برای تحقق هدفمان این کار را ادامه دادیم و لی مردم هم باید از مغازه ها و فروشگاههای سطح شهر این محصولات را مطالبه کنند تا فروشگاهها بدانند تقاضا و استقبال از طرف مردم وجود دارد. ما سعی کردیم در نمایشگاه تنوع زیادی در طرح ،کیفیت و قیمت محصولات با شرط ایرانی بودن و چهارچوب خاص ایجاد کنیم تا هر فرد با هر سلیقه و توان مالی بتواند از این محصولات استفاده کند. درسال ۹۱ شاید بیست درصد محصولات ایرانی بود ولی الان بالای پنجاه درصد محصولات لوازم التحریر در ایران و توسط کارگران ایرانی تولید می شود.در بعضی کالاها مثل خودکار ،مداد،کیف ،جامدادی و دفتر حتی صادرات داریم که این نشان می دهد تقاضا بوده و تولیدکنندگان به سمت تولید این محصولات رفته اند. البته درحوزه های دیگر مثل پوشاک،اسباب بازی و لوازم بهداشتی این کار مغفول مانده است. ما شانزده حوزه محصول و هزار و پانصد قلم را شناسایی کردیم که با شخصیت های غربی در ایران به فروش می رسد. کودک هنوز به دنیا نیامده خانواده وسایل را با شخصیت های غربی خریداری می کنند و در اتاقش چیدمان می کنند.معلوم است که این کودک در آینده از این شخصیت ها الگو می گیرد و همین می شود که حضرت آقا می فرمایند؛ بچه های ما مسی و رونالدو را بیشتر از قهرمانان ملی می شناسند. باید کار رسانه ای کرد و آگاهی داد.ما در محصولات خوراکی تاریخ تولید و مصرف می زنیم وبه فکر سلامت جسم هستیم ولی چرا سلامت روح ، روان و ذهن را نادیده می گیریم.در حالی که درمان آن بسیار سخت تر از درمان جسم است.
 
_امسال نمایشگاه با حضورچند شرکت کننده برگزار شده است؟ امسال بیش از صد تولید کننده در نمایشگاه حضور دارند.
 
_نمایشگاه امسال نسبت به سال های قبل تفاوت هایی هم داشته است؟ تولیدات گسترش پیدا کرده و ایرانی تر شده و تنوع طرح ها نیز بیشتر شده است. ۱۲۰شهید از شهدای دفاع مقدس،مدافع حرم ،مدافع امنیت و شهدای شاهچراغ انتخاب کردیم که برای طراحی دفاتر از چهره این عزیزان استفاده شده است.
 
_معرفی و زندگی نامه ای هم از شهدا روی جلد دفاتر برای آشنایی بیشتر مخاطب نوشته شده است؟ نه هنوز انجام نشده است؛ولی مد نظر بوده که به صورت کیو آر کد(QR CODE)و یا نوشتاری قسمتی از زندگی نامه و یا وصیت نامه شهدا را پشت جلد دفاتر قرار دهیم.
 
_استقبال مردم از نمایشگاه به چه صورت بوده است؟ استقبال خیلی خوب بوده است.این مسئله البته بار مسئولیت ما را بیشتر می کند که تنوع و تعداد محصولاتمان را بیشتر کنیم و بتوانیم آنها را با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار دهیم.
 
_ با تشکر از وقتی که برای مخاطبین پایگاه خبری مفتاح گذاشتید؛حرف آخرتان برای مخاطبین ما چیست؟ مردم باید از فروشگاه های سطح شهر محصولات ایرانی اسلامی را مطالبه کنند. بهترین کار برای تولید کنندگان این است که در فروشگاه های سطح شهر هم بتوانند محصولاتشان را بفروشند. لوازم التحریری ها باید تغییر نگاه بدهند و از این محصولات استقبال کنند تا مردم حق انتخاب داشته باشند. ذائقه مردم تغییر کرده و تنوع طلب است.نیاز هست این محصولات هم در مقابل مردم قرار بگیرد تا افرادی که علاقه مند به محصولات ایرانی اسلامی هستند بتوانند به راحتی از این محصولات استفاده کنند.
 
 
 
 
 

مطالب پیشنهادی