7:35 1403/07/02

به مناسبت هفته جهانی ناشنوایان مطرح شد؛ زبان اشاره را به رسمیت بشناسیم

به گزارش خبرنگار مفتاح/ صبح امروز، نشست خبری ، به مناسبت هفته جهانی ناشنوایان ، در محل سالن جلسات مجتمع مطبوعاتی اصفهان، با حضور خلیل رحیمی، عضو هیئت مدیره انجمن ناشنوایان اصفهان، منصور گلناری، عضو هیئت مدیره انجمن ناشنوایان، آیگین عباسی، مدیرعامل انجمن ناشنوایان استان اصفهان، و با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.
منصور گلناری،عضو هیئت مدیره انجمن ناشنوایان در ابتدای این نشست ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس و تبریک آغاز سال تحصیلی به همه دانش‌آموزان به هفته جهانی ناشنوایان اشاره کرد و گفت در این هفته در کل جهان برنامه‌هایی اجرا می‌شود که هدف همه آنها این است که نگاه جامعه به معلولان،بویژه ناشنوایان تغییر کند.
گلناری افزود؛افراد معلول، افراد ناتوان نیستند بلکه افرادی هستند که به دلیل داشتن يک يا چند معلولیت از قدرت برقراری ارتباط با جامعه محروم هستند. همچنین نمی‌توانند بعضی از رفتارهای اجتماعی که سایر افراد جامعه انجام می‌دهند،انجام دهند.
جامعه باید در قبال این قشر احساس مسئولیت بیشتری داشته باشد.
وی در ادامه گفت؛امیدواریم در این ایام مسئولان و رسانه‌ها توجه بیشتری به این قشر داشته باشند و با مجلس و دولت جدید قانون جامع حمایت از معلولان اجرا شود تا مشکلات معلولان برطرف شود.
گلناری در پایان صحبت خود تاکید کرد؛اهالی رسانه با مطالب و پیگیری‌های خود، وظیفه مهمی در راستای اجرایی شدن قانون جامع حمایت از معلولان دارند.
خلیل رحیمی عضو هیئت مدیره انجمن ناشنوایان اصفهان، ضمن تبریک آغاز سال تحصیلی به دانش آموزان و دانشجویان اظهار کرد: ۱۵ هزار ناشنوا در استان اصفهان حضور دارند.
رحیمی افزود: بایدناشنوایان و زبان اشاره آنها به رسمیت شناخته شود.
عضو هیئت مدیره انجمن ناشنوایان اصفهان، ادامه داد: زبان اشاره، مستقل از زبان فارسی است و دستور زبان اختصاصی خود را دارد، در کشور ایران این زبان هنوز به رسمیت شناخته نشده و آنچه که لازم است نیز برای معلولان ناشنوا در قانون نوشته نشده است.
وی افزود؛ دیدگاه جامعه نسبت به قشر ناشنوایان دیدگاه درستی نیست و نیاز به اصلاح دارد؛ بسیاری از افراد، ناشنوایی را به عنوان یک بیماری قابل درمان در نظر می‌گیرند و این در صورتی است که ناشنوایی یک بیماری نیست.فرهنگ‌سازی در خصوص نحوه برخورد با افراد دارای معلولیت و به خصوص ناشنوایان وظیفه‌ای است که بر عهده تمام نهادها است.در قانون، سه درصد سهم اشتغال به معلولان اختصاص داده شده است ، اما هنگام استخدام سهمیه‌ای برای این افراد لحاظ نمی‌شود و هنگام مصاحبه فرد دارای معلولیت پذیرفته نمی‌شود.
رحیمی تاکید کرد: در صورتی که امکان دسترسی به یک فرد مترجم برای ناشنوایان فراهم باشد تا صحبت‌های آنها را به سایر افراد منتقل کند، ۵۰ درصد از مشکلات این افراد رفع خواهد شد.
خلیل رحیمی افزود: داشتن هم‌زبان برای افراد ناشنوا، از ضروریات است و تجهیزات توانبخشی به فرد ناشنوا کمک می‌کند، صداها را بشنود، اما او را شنوا نخواهد کرد. بیشتر افرادی که با انجمن ناشنوایان همکاری دارند از خانواده افراد ناشنوا هستند و به صورت داوطلبانه فعالیت دارند.
وی ادامه داد: هفته جهانی ناشنوایان از ابتدای مهرماه در سراسر جهان آغاز می‌شود و شعار رسمی برای این هفته در سال جاری «جهانی که ناشنوایان در هر جای آن با زبان اشاره صحبت کنند»، در نظر گرفته شده است.
خلیل رحیمی خاطر نشان کرد: هدف از نام‌گذاری این هفته به نام ناشنوایان، افزایش آگاهی عمومی مردم نسبت به چالش‌ها و مشکلات ناشنوایان، افزایش دانسته‌ها از زبان و علم اشاره و توجه مسئولان نسبت به چالش‌های این قشر از افراد و تلاش برای رفع آن است. هنگامی که یک فرد ناشنوا با خانواده خود زندگی می‌کند که افراد آن از سلامت جسمانی برخوردار هستند، برای این فرد تصمیم می‌گیرند و تفکر آنها مبنی بر این است که فرد ناشنوا توان تصمیم‌گیری برای خود را ندارند، اما با این اقدام تنها چالش‌های زندگی برای این افراد بیشتر می‌شود.
در پایان خلیل رحیمی عضو هیئت مدیره انجمن ناشنوایان اصفهان، در پاسخ به سوالی که درباره کاشت حلزون و اینکه چرا همه نمی‌توانند یکسان از این عمل بهره ببرندگفت؛ کاشت حلزون هم یک عمل است و هر عملی قطعا یک سری محاسن دارد و یک سری معایب. متاسفانه در مورد معایب آن به ناشنوا ، گفته نمی شود، و بیشتر مزایای آن گفته می شود. کاشت حلزون بیشتر در ایران انجام می شود که بعد ها شخص ناشنوا دچار آسیب هایی می شود.
از طرفی این عمل دارای هزینه های سنگین برای ناشنوایان است، که دولت همه‌ هزینه ها را بر عهده نمی گیرد.

در پایان این نشست خانم عباسی مدیر عامل انجمن ناشنوایان استان اصفهان با اشاره به آمار ناشنوایان شهر اصفهان که در حدود ۸ هزار و پانصد نفر هستند به بیان برنامه ها و فعالیت‌های انجمن ناشنوایان استان اصفهان پرداخت و گفت؛ آموزش زبان اشاره و تربیت مترجم برای یاری ناشنوایان و همچنین اعزام مترجمین به جاهایی که افراد ناشنوا نیازمند آن هستند.
وی افزود؛خیریه و درمانگاه حضرت ابوالفضل در خیابان امام خمینی دارای تجهیزات کاملی برای معلولان است و برای ناشنوایان در روزهای خاص مترجم وجود دارد.
عباسی در ادامه به سامانه پیامکی اشاره کرد که برای اولین بار در شهر اصفهان راه‌اندازی شده است و از آن طریق ناشنوایان می‌توانند از طریق پیامک با بعضی سازمان‌های امدادی مانند آتش‌نشانی و اورژانس در ارتباط باشند.
عباسی به برگزاری کلاس‌های فرهنگی،هنری و آموزشی با همکاری سازمان فنی حرفه‌ای از دیگر فعالیت‌های انجمن ناشنوایان اشاره کرد و افزود؛سفرهای سیاحتی و زیارتی،مشاوره‌های مخصوص افراد ناشنوا و خانواده‌های آنها نیز از دیگر برنامه‌هاست.
همچنین برگزاری نمایشگاه صنایع دستی از آثار ناشنوایان از دیگر فعالیت‌های این انجمن است.
عباسی به برنامه انجام گرفته، پیاده‌روی و همایش خانوادگی اعضا انجمن ، ۳۰ شهریور در جاده سلامت ناژوان اشاره کرد و گفت هر روز این هفته برنامه داریم‌. امروز نشست خبری و ۲ مهرماه نشست با مسئولان بهزیستی برای رفع مشکل ده هزار نفر از معلولان داریم.
۴مهر، جلسه با خیرین بزرگ اصفهان داریم تا بتوانیم با حضور آنها اعضا هیئت مدیره را افزایش دهیم و از کمک‌ های مالی و فکری آنها برای پیشرفت برنامه های انجمن استفاده کنیم.
۵مهرماه، در باغ بانوان طلوع از ۴ تا ۱۰ شب دورهمی خانواده‌های دارای عضو ناشنوا را داریم و مسابقات ورزشی برگزار و به نفرات و تیم‌های برتر هدایایی داده می‌شود.
۶ مهرماه، در گذر فرهنگی چهارباغ مقابل خیابان شیخ‌بهایی از ساعت ۵ تا ۷ بعدازظهر برنامه ای برای گرامیداشت هفته جهانی ناشنوایان برگزار می‌شود.

خبرنگار؛منیره فهامی

مطالب پیشنهادی