پزشکیان در آیین معارفه وزیر بهداشت رفع مشکلات نظام سلامت با تکیه بر روشهای علمی/ تخصیص سهم ۷ درصدی به نظام سلامت
به گزارش پایگاه خبری مفتاح و به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، آقای پزشکیان گفت: رویکرد اصلی دولت در زمینه سلامت این است که مردم در این عرصه بجز دغدغه تامین سلامت، دغدغه دیگری در زمینه هزینههای سلامت نداشته باشند.
رئیس جمهور افزود: بنده چه در دوران وزارت و چه در دوران نمایندگی مجلس همواره به دنبال این بودم که قوانین موجود در زمینه تامین سلامت و درمان اجرا شود. ما قوانین خوبی در این زمینه داریم که بر اساس آنها حدود ۷ درصد GDP کشور به نظام سلامت اختصاص یافته و اجرای دقیق این مورد برای نظام سلامت کافیست.
وی با اشاره به کاهش سهم ۷ درصدی نظام سلامت از GDP کشور به ۴ درصد که باعث ایجاد کاستیها و در نتیجه نارضایتی کادر درمان و نظام سلامت شده است، گفت: تخصیص سهم ۷ درصدی نظام سلامت هم کادر درمانی و نظام سلامت کشور را راضی خواهد کرد و منجر به رضایت مردم خواهد شد. اگر ما نتوانیم رضایت کادر درمان و کارکنان نظام سلامت را جلب کنیم، نمیتوانیم انتظار داشته باشیم آنها موفق به جلب رضایت مردم شوند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه حفظ حرمت، عزت و کرامت مردم در ادارات و سازمانها ربطی به این مشکلات و حتی مشکلات جدیتر مثل تحریم و فشارهای خارجی ندارد و ارباب رجوع باید همواره مورد احترام قرار گرفته و کرامت وی حفظ شود، افزود: مردم باید احساس کنند که ما واقعا خدمتگزار آنها هستیم، اگر اینگونه عمل کنیم دیگر دشمن نمیتواند به نارضایتیها داخلی امید ببندد.
پزشکیان با تاکید بر اینکه ما باید به محرومان خدمت کنیم، ولی با این رویه این کار شدنی نیست، گفت: تلاش خواهیم کرد تا این مشکل را در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ رفع کنیم. ما نظیر این مشکل را برای آموزش و پرورش و دیگر بخشها نیز داریم، آموزش و پرورشی که آینده کشور را میسازد و بسیار اهمیت دارد و باید مشکلات آن را نیز حل کنیم.
رئیس جمهور افزود :اگر عزت و حرمت نخبگان و اساتید حفظ نشود، به اهدافمان نخواهیم رسید اما وقتی حرمت و عزت نخبگان و اساتید را حفظ کردیم، آنها نیز متقابلا این کشور را متعلق به خود و خود را متعلق به مردم میدانند و درد و مشکلات مردم را درد و مشکل خود محسوب و به جای فکر کردن به جلای وطن، برای رفع مشکلات کشور و مردم تلاش میکنند.
پزشکیان از متخصصان و از جمله پزشکان خواست به دولت کمک کنند تا مسائل مربوط به سلامت مردم را با چارچوبها و شاخصهای علمی پیش ببرد و گفت: اگر اراده کنیم میتوانیم برای رفع مشکلات راهحل بیابیم؛ مشکل حل ناشدنی برای نخبگان ما وجود ندارد. تلاش میکنیم چارچوبی دقیق برای اختصاص منابع ایجاد و بر اجرای آن به شکل دقیق نظارت کنیم تا مشکلات حل شود.
رئیس جمهور یکی از مشکلات مزمن کشور را نوشتن قوانین خوب، اما عدم اجرای آنها دانست و تصریح کرد: قرار نیست ما مرتب قوانین خوب تدوین کنیم، اما در اجرا مسیرهایی را برویم که غلط است، حرف خوب را باید فقط یکبار زد.
وی با اشاره به اینکه باید قدردان بزرگان و نخبگان خود باشیم، خاطرنشان کرد: اگر قدردان کسانی نباشیم که کمک کردهاند ما به جایی که امروز در آن قرار داریم برسیم، به هدف نخواهیم رسید. تلاش میکنم امروز بیشتر از گذشته به نخبگان، اساتید و پیشکسوتان احترام بگذارم؛ هیچ مدیری حق ندارد به پیشکسوتان و اساتید بیاحترامی کند حتی اگر حرفی بزند که از نظر آنها صحیح نباشد.
پزشکیان فلسفه حضور خود و دیگر کارگزاران را صرفا پاسخگویی و حل مشکلات مردم دانست و گفت: از خداوند میخواهم به ما کمک کند که امید مردم را تبدیل به یاس و ناامیدی نکنیم. اگر درد کارکنان خود را درد خودمان دانستیم، آنها نیز درد مردم را درد خود محسوب میکنند و برای رفع آنها دغدغه خواهند داشت.
رئیس جمهورافزود: بیایید دست در دست هم دهیم تا با اجرای چارچوبهای قانونی مشکلات مردم را حل و رضایت آنها را تامین کنیم، رسیدگی به محرومان باید محور توجه ما باشد، سلامت آنها بیشتر در معرض خطر است و بیشتر در معرض خطر نادیده گرفته شدن هستند؛ ما باید کسانی را ببینیم که در جامعه دیده نمیشوند و صدای بیصدایان باشیم. افراد محروم وقتی گرفتار میشوند نمیدانند چه باید بکنند و کجا بروند و اگر هم بدانند به دلیل عدم توانمندی نمیتوانند کاری از پیش ببرند، پس چشم و گوشی باشیم که آنها را میبیند و میشنود.
پیش از سخنان رئیس جمهور دکتر بهرام عیناللهی وزیر سابق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارشی از اقدامات وزارتخانه درباره کنترل بیماری کرونا، نظام ارجاع الکترونیک، طرح پویش ملی سلامت، راه اندازی بیمارستانها با اولویت مناطق محروم و پوشش رایگان بیمه برای دهکهای پایین و طرح درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال ارائه کرد.
در ادامه محمدرضا ظفرقندی وزیر جدید بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز گفت: رویکرد اصلی ما در وزارتخانه اینست که اگر کسی بیمار شد واقعا جز رنج بیماری، رنج و دغدغه دیگری نداشته باشد. حدود ۷۰ درصد مشکلات بخش درمان و سلامت کشور از بیرون از این بخش به آن تحمیل میشود، لذا حضور یک پزشک در راس قوه مجریه را بهترین فرصت برای همافزایی و رفع زمینههای بروز و تحمیل این مشکلات از جمله تلفات جادهای و امثال آن به بخش درمان و سلامت میدانیم.
در پایان این مراسم رئیس جمهور با اهدای لوح از خدمات و تلاشهای عیناللهی قدردانی و حکم ظفرقندی را به وی اعطا کرد.