10:39 1403/03/20

به گزارش پایگاه خبری مفتاح، سومین کنگره بین المللی نهج البلاغه راه نجات با موضوع نهج البلاغه و زیست شرافتمندانه 11 تیرماه با همت دانشگاه آزاد واحد اصفهان و با حضور بیش از هزار پژوهشگر و علاقمند به حوزه مطالعات میان رشته ای محوریت نهج البلاغه برگزار خواهد شد.

سومین کنگره بین ‌المللی نهج البلاغه در زیست بوم های سیاسی، مدنی وحقوقی، فرهنگی واجتماعی، جهاد ومقاومت، اقتصاد و تربیت وروان شناسی بررسی خواهد شد.

حجت الاسلام دکتر مسعود راعی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد نجف آباد و استاد تمام حقوق بین الملل و دبیر علمی سومین کنگره بین المللی نهج البلاغه راه نجات با اشاره به ضرورت بین المللی برگزار شدن این کنگره گفت: نگاه و مباحث نهج البلاغه جهانی است و همین مساله ما را به سمت استفاده از پژوهشگران بین المللی برد.

او تبیین ساختار تمدنی وضرورت رسیدن به یک تمدن جهانی را نگاه دوخته شده به کنگره نهج البلاغه عنوان کرد و افزود: محتوا در کنگره به نگاه علمی دوخته شده است و اولین کنگره نهج البلاغه با محوریت اثبات مرجعیت علمی نهج البلاغه برگزار شد. در این کنگره این موضوع که نهج البلاغه از جایگاه علمی برخوردار است و می تواند مرجع علمی در حوزه علوم انسانی به معنای عام استفاده شود، به اثبات رسید.

او به کنگره دوم اشاره کرد و ادامه داد: در کنگره دوم به انسان در تراز نهج البلاغه از ابعاد مختلف پرداخته شد. در این گام لازم بود به ابعاد مختلف انسان پرداخته شود که این ابعاد بدون توجه به زیست بوم ها معنی ندارد و در کنگره سوم میزان تاثیر گذاری زیست بوم ها بررسی خواهد شد.

راعی با اشاره به اینکه کنگره سوم با شش زیست بوم شکل گرفته است، بیان کرد: کنگره سوم کاملا جنبه اجتماعی دارد. در این کنگره با توجه به مسائل انسانی در حملات به غزه توجه به جهاد دیده شده است . مولفه جهاد یکی از بالاترین مولفه های زیست شرافتمندانه در نهج البلاغه مطرح شده است.

بنا به گفته او تلاش شده است تا مرجعیت علمی انسان در محور علوم انسانی و تلاش زیست بوم مطلوب و تحقق این نگاه تمدنی و ورود آن به مدل حکمرانی شکل بگیرد.

بنا به گفته دبیر علمی سومین کنگره بین المللی نهج البلاغه، برگزاری پیش نشست‌هایی با موضوعات ارزش گذاری و تحصیل منابع در اقتصاد، تبلیغ دینی وفرهنگی، زن و زیست شرافتمندانه، جوان وگفت وگوی بین نسلی و غزه وجهاد پیش بینی و اجرا شده است.

راعی با اشاره به اینکه تلاش هایی برای اینکه قرارگرفتن نهج البلاغه به عنوان مدلی برای حکمرانی علوی و زیست شرفتمندانه  صورت گرفته گفت وافزود: تا کنون تلاش های کافی ولازم انجام نشده است. البته  پایانامه هایی در خصوص ارئه مدل حکمرانی و زیست متناسب با نهج البلاغه نوشته شده و برای خارج کردن نهج البلاغه از محجوریت انجام شده است، اما باید برای بالابردن جایگاه نهج البلاغه تلاش مضاعفی شکل بگیرد.

دبیر علمی کنگره ادامه داد: سومین کنگره بین المللی نهج البلاغه راه نجات، 11 تیرماه همزمان با روز مباهله در سالن اجلاس اصفهان برگزار خواهد شد وسخنرانان ملی وبین المللی در این کنگره سخنرانی خواهند کرد. نمایشگاه جانبی از اثار مرتبط با نهج البلاغه در حاشیه کنگره به نمایش گذاشته خواهد شد.  

بنا به گفته راعی رونمایی در حاشیه کنگره رونمایی از کتب نهج البلاغه و ادبیات و برگزاری رویدادهای خانوادگی و دانش آموزی و گروهای مختلف برگزار خواهد شد. تلاش می کنیم مباحث نهج البلاغه منجر به جریان سازی شود. امروزه متاسفانه 2 درصد از جامعه و 5 درصد از نخبگان با نهج البلاغه اشنا هستند و تلاش می کنم برای رفع محجوریت نهج البلاغه تلاش کنیم.

او در ادامه با تاکید بر اینکه راه نجات یک کلمه عام برای برگزاری کنگره است ادامه داد: بعد از چهارمین کنگره که مدل حکمرانی را بررسی خواهد کرد، مسیر تغییر خواهد کرد و به هدف کنگره به سمت نهادینه سازی، جریان سازی و تمدن سازی مفاهیم استخراج شده از نهج البلاغه حرکت خواهیم کرد.

 

مطالب پیشنهادی