حرکت بیستوهفتمین کاروان دوی امدادی عاشقان حسینی، زائران خمینی
به گزارش پایگاه خبری مفتاح: نشست خبری کاروان دوی امدادی عاشقان حسینی، زائران خمینی صبح امروز در سالن همایش مجتمع فرهنگی مطبوعاتی برگزار شد.
سرهنگ پاسدار مهدی اسماعیلی، فرمانده کاروان دوی امدادی عاشقان حسینی، زائران خمینی، در ابتدای این نشست با اشاره به سابقه تاریخی این حرکت گفت: این کاروان نخستین بار در سال ۱۳۷۴ با ابتکار جمعی از اعضای سپاه استان اصفهان و در فضایی آکنده از دلدادگی به امام راحل شکل گرفت. این کاروان از آن سال تاکنون بهصورت مستمر برگزار شده و امسال وارد بیستوهفتمین سال اجرای خود میشود.
وی ادامه داد: حرکت این کاروان به این صورت است که مسیر اصفهان تا تهران توسط گروههای مختلف، بهصورت قطعهقطعه و با برنامهریزی دقیق پیموده میشود. هرسال کاروان با شور و اشتیاق مردمی همراه بوده و نقطه اوج آن، حضور در مرقد مطهر امام خمینی(ره) و شرکت در مراسم سالگرد ارتحال ایشان است.
حرکت این کاروان،پیامآور استمرار عهد نسل جوان با آرمانهای امام خمینی(ره) و شهداست
فرمانده کاروان دوی امدادی عاشقان حسینی، زائران خمینی با مرور خاطرات سالهای گذشته خاطرنشان کرد: در سالهای قبل، حرکت کاروان با استقبال گستردهای مواجه شد و از سراسر کشور، نیروهای فراجا، وزارت دفاع و بسیجیانی که مشاغل مختلفی داشتند در این حرکت، کاروان را همراهی کردند. یکی از دورههای بهیادماندنی، سال ۱۳۸۸ بود که مسیر کاروان به مشهد مقدس منتهی شد.
سرهنگ اسماعیلی با اشاره به برنامه زمانبندی شده امسال تصریح کرد: حرکت رسمی کاروان امسال، از عصر روز نهم خرداد از گلستان شهدای اصفهان آغاز خواهد شد و طی سه روز تا سیزدهم خرداد، دوندگان مسیر را بهصورت امدادی طی خواهند کرد.
وی در ادامه تأکید کرد: مقصد نهایی کاروان، مرقد مطهر حضرت امام خمینی(ره) در تهران است. اعضای کاروان، پس از پایان مسیر، در آیین رسمی سالگرد ارتحال امام راحل در چهارده خرداد، در کنار دیگر عاشقان امام برای شرکت در برنامه سخنرانی مقام معظم رهبری شرکت خواهند کرد.
وی افزود: این حرکت، علاوه بر یک فعالیت منظم و سازمانیافته، پیامآور استمرار عهد نسل جوان با آرمانهای امام خمینی(ره) و شهدا
*کاروان عاشقان حسینی، زائران خمینی از ۴۵ شهر و روستا خواهد گذشت
فرمانده کاروان با بیان اینکه مسیر حرکت در سالهای مختلف متفاوت بوده، گفت: امسال مسیر حدود ۷۰۰ کیلومتر است و کاروان از اصفهان حرکت خود را شروع کرده و به سمت تهران خواهد رفت. در طول این مسیر افتخار مهمان شدن در ۱۵ شهرستان و ۳۰ روستا را خواهد داشت.
اسماعیلی اذعان کرد: در هر شهر، مراسمی مختصر در گلزارهای شهدا برگزار شده و گروه جدید دوندگان جایگزین میشوند. طول مدت توقف در گلزار شهدای هر شهر و روستا ۲۰ تا ۲۵ دقیقه است. تمام جزئیات حرکت بهصورت دقیق و برنامهریزی شده انجام میشود.
*بطور میانگین هر دونده، روزانه بین ۶ تا ۱۰ کیلومتر و در مجموع ۳۶ کیلومتر میدود
او افزود: نفرات کاروان از سراسر کشور هستند و ترکیب جمعیتی آن هر سال متنوع و متفاوت است. اگرچه اکثریت از نیروهای بسیجی و نظامیاند، اما ورزشکاران حرفهای، نخبگان علمی و حتی خانوادههای شهدا نیز حضور دارند. به طور میانگین هر شرکتکننده در این کاروان، روزانه بین ۶ تا ۱۰ کیلومتر و در مجموع ۳۶ کیلومتر میدود.
سرهنگ اسماعیلی با اشاره به اهمیت گرامیداشت شهدا در این حرکت اظهار کرد: امسال تصاویر بیش از ۳۰ شهید همراه دوندگان است و هر نفر به نیابت از یک شهید میدود. همچنین دیدار با ۱۱۰ خانواده شهید در شهرستانهای مختلف، از برنامههای جانبی این حرکت است. در هر شب استقرار به ۲۰ خانواده شهید سر میزنیم و از آنان تجلیل به عمل میآوریم.
اسماعیلی خبر داد: تلاش داریم با برگزاری اردوی راهیان پیشرفت در مسیر عبور از شهر اراک، پیوند بین جهاد علمی، صنعتی و دفاعی را نیز نشان دهیم.
فرمانده کاروان تاکید کرد: در تمام این سالها، به لطف انفاس قدسیه شهدا و توجه حضرت امام، هیچ حادثهای در این مسیر برای کاروان رخ نداده است. این حرکت نماد زندهای از ارادت مردم ایران به بنیانگذار جمهوری اسلامی است و تا زمانی که این عشق و باور در دلها زنده است، این مسیر نیز ادامه خواهد داشت.
بیش از ۸۰ درصد اعضای کاروان، متولدین پس از رحلت حضرت امام(ره) هستند
سرهنگ مهدی اسماعیلی در ادامه نشست خبری کاروان دوی امدادی عاشقان حسینی، زائران خمینی، با اشاره به پایداری و تداوم این حرکت از سال ۱۳۷۴ تاکنون، گفت: در میان اعضای کاروان امسال، افرادی حضور دارند که از نخستین دورههای این حرکت و به طور داوطلبانه، در آن مشارکت داشتهاند. یکی از شرکتکنندگان امسال، همان فردی است که در سال آغازین ورودش به سپاه، در این کاروان حضور داشت و اکنون در آستانه بازنشستگی همچنان در جمع دوندگان است.
وی افزود:نکته حائز اهمیت، حضور نسل جدید در این حرکت است؛ بهطوریکه بیش از ۸۰ درصد از اعضای فعلی کاروان، از متولدین پس از رحلت حضرت امام خمینی(ره) هستند. همین مسأله خود پیام روشنی است از تداوم علاقه و دلبستگی نسل جوان به آرمانهای بنیانگذار جمهوری اسلامی.
سرهنگ اسماعیلی با اشاره به برنامههای آموزشی و فرهنگی ویژه کاروان امسال تصریح کرد: از اردیبهشتماه، تمرینهای منظم برای اعضای کاروان آغاز شده است؛ از جمله دویدن روزانه در مسیرهای سربالایی و مسیرهای تعیینشده. اما این حرکت فقط یک فعالیت ورزشی نیست. در کنار تمرینات بدنی، کلاسهای آموزشی با محوریت تبیین اندیشههای حضرت امام(ره) برگزار میشود. اساتید این حوزه نیز در این جلسات حاضر میشوند و ضمن همراهی با اعضای کاروان، در شهرهای بین مسیر، در مدارس، مساجد، دانشگاهها و خوابگاهها سخنرانی خواهند داشت.
وی همچنین از شکلگیری تیمهای دو نفره سخنران، شامل یک استاد حوزه و یک نیروی جوان دهه هشتادی آموزشدیده برای اعزام به نقاط توقف کاروان خبر داد و گفت:
این افراد در قالب برنامه تبیینی، ضمن تعامل با جوانان، به تشریح افکار و اندیشههای حضرت امام میپردازند. این اقدام، یکی از ظرفیتهای ارزشمند فرهنگی کاروان است که از سال گذشته آغاز شده و امسال با قوت بیشتری دنبال میشود.
*حضور هزار نفر در کاروان دوی امدادی
فرمانده کاروان دوی امدادی عاشقان حسینی، زائران خمینی درباره تأمین هزینهها و پشتیبانیهای این حرکت نیز گفت: این برنامه بخشی از برنامههای رسمی ستاد ارتحال حضرت امام راحل در استان اصفهان است که با همکاری نهادهایی چون استانداری، سپاه، شهرداریها و راهور در مسیر شهرهای مختلف، اجرا میشود. البته هزینهها تنها از سوی نهادهای رسمی تأمین نمیشود بلکه مشارکت مردمی و کمکهای شهرستانهای بین مسیر نیز نقش مهمی در تأمین امکانات دارد.
سرهنگ اسماعیلی همچنین به استقبال گسترده از این کاروان اشاره کرد و گفت:حرکت امسال با حضور بیش از هزار نفر از دوندگان و عوامل اجرایی از سراسر کشور همراه است. مهمترین ویژگی این کاروان، داوطلبانه بودن آن است. از شهرهای مختلف کشور، از جمله استان گلستان، کرمانشاه، و دیگر مراکز دانشگاهی، شرکتکنندگان بدون هیچگونه اجبار و صرفاً با عشق به امام و انقلاب در این کاروان حضور یافتهاند.
او در پایان تأکید کرد:کاروان دوی امدادی عاشقان حسینی،زائران خمینی نهتنها نمادی از عشق و وفاداری به امام و انقلاب است، بلکه الگویی برای مشارکت مردمی، فعالیت داوطلبانه و ترویج اندیشههای حضرت امام(ره) در نسل جوان بهشمار میآید.
خبرنگار: منیره فهامی
مطالب مرتبط
فرهنگ خيرانديشی از حركت های نيكوكارانه در ساخت مدرسه در ذهن دانش آموزان متبلور می شود
به گزارش پایگاه خبری مفتاح و به نقل از واحد رسانه روابط عمومی و بین الملل هلدینگ پتروپالایش اصفهان، مدیر کل آموزش و پرورش استان اصفهان در آئین برگزاری...
اعزام 1300 مبلغ اصفهانی در ماه محرم به سراسر کشور
به گزارش پایگاه خبری مفتاح و به نقل از روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، حجت الاسلام و المسلمین عبدالرسول احمدیان در گفت و گویی با اشاره به این....
مصدومان انفجار شرکت گاز دزفول به 16 تن رسید
به گزارش مفتاح، فرماندار دزفول در رابطه با حادثه انفجار گاز شب گذشته دزفول گفت: در این حادثه 16 نفر مصدوم داشته ایم که اکثرا نیروهای امدادی هستند. حبی...