به گزارش مفتاح، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اقدام دانشگاه علوم پزشکی برای ارائه خدمات درمانی به صورت آزاد به مردم گفت: در شرایطی که یک سال از پرداخت نشدن وجوه درمانی از تأمین اجتماعی به بیمارستانها میگذرد دو گزینه بیشتر وجود نداشت که باید از میان بد و بدتر انتخاب میکردیم.
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در روزهای اخیر با اعلامیهای از دریافت هزینه آزاد از مراجعهکنندگان به بیمارستانهای تحت امر خود از تاریخ 2 بهمنماه خبر داد و علت این اقدام را پرداخت نکردن معوقات یک ساله تأمین اجتماعی دانست.
کیانوش جهانپور با اشاره به جلسه استاندار اصفهان با مدیران تأمین اجتماعی استان و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار کرد: در پی این جلسه مقرر شد تأمین اجتماعی استان تکلیف تعهدات یک ساله خود را تا آخر بهمن ماه مشخص کند که در اجرای این تعهدات 10 درصد مبلغ هزینههای خود را دیروز پرداخت کرد و 30 درصد دیگر را تا 10 بهمن ماه پرداخت میکند و موظف شده تکلیف مابقی 282 میلیارد تومان معوقه را تا پایان ماه مشخص کند.
وی در ادامه با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی نیز در این جلسه متعهد شد تا یکم اسفندماه روال ارائه خدمات به بیمهشدگان تأمین اجتماعی را در 37 بیمارستان تابعه خود هم چون گذشته انجام دهد، گفت: تاکنون بارها و بارها موضوع تعلل در پرداخت هزینههای درمان از سوی تأمین اجتماعی و اینکه عملاً امکان ادامه این مسیر برای دانشگاه علوم پزشکی میسر نیست به مدیریت استان و تأمین اجتماعی استان اعلام شده و هر دفعه نیز قول داده میشد اما در عمل اتفاق جدیدی رخ نمیدهد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه مردم باید حق بیمه خود را به صورت نقدی برای درمان پرداخت کنند یادآور شد: 9 درصد از حقوق و دستمزد هرکارگری حق درمان است و یکسوم از مبلغی که به تأمین اجتماعی برای حق بیمه پرداخت میشود سهم درمان قرار دارد با این وجود به نظر میرسد تأمین اجتماعی یک مقدار برای هزینه حق درمان کملطفی میکند.
جهانپور از روند غلطی که تأمین اجتماعی در سالهای اخیر برای هزینههای درمان در نظر گرفته سخن گفت و بیان کرد: با توجه به طرح تحول سلامت ما افزایش هزینهها را در کنار ارائه خدمات داشتهایم و اگر تأمین اجتماعی این هزینه را تقبل نکند و سهم درمان را در بخش درمان نیاورد قطعاً در ارائه خدمات به مردم به مشکل خواهیم خورد.
وی در ادامه افزود: تأمین اجتماعی علت پرداخت نکردن حق بیمهها را نداشتن اعتبار میداند ولی موضوعی که اینجا مطرح است برای پرداخت حق درمان وجود هزینههای بالاسری و بروکراسی اداری داخل این سازمان است که شاید مشکلاتی را برای پرداخت این وجوه به وجود آورده است کما اینکه هزینه درمان مستقیم (درمان در بیمارستانهای تأمین اجتماعی) طبق نظر کارشناسان 1.5 تا 2.5 برابر با هزینه خرید درمان از دانشگاههای علوم پزشکی است.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه درباره تصمیم دانشگاه علوم پزشکی برای دریافت حق درمان آزاد از مردم در بیمارستانها گفت: در شرایطی که یک سال از پرداخت نشدن وجوه درمانی از تأمین اجتماعی در بیمارستانهای ما میگذشت دو راه برای ما وجود نداشت.
وی اضافه کرد: یکی اینکه بیمارستانها و مراکز درمانی را در حالت تعطیلی و نیمه تعطیلی قرار دهیم و از ارائه قسمت زیادی از خدمات صرفنظر کنیم و دو اینکه خدمات متوقف نشود و افرادی که تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند بتوانند با پرداخت هزینه آزاد درمان از خدمات استفاده کنند و بعد با صورتحساب به تأمین اجتماعی بروند و هزینه را دریافت کنند.
جهانپور با اشاره به اینکه در حقیقت انتخاب دانشگاه علوم پزشکی اصفهان میان دو گزینه بد و بدتر است و لاجرم باید یک کدام از آن دو انتخاب میشد گفت: بسیاری از شرکتهای دارویی و پشتیبانی خدمات بیمارستانها و مراکز درمانی در حال قطع کردن رابطه با مراکز درمانی بودند و بیمارستان هم با تجهیزات، دارو و منابع انسانی فعالیت میکند که در صورت قطع همکاری ما بین آنها با پدیدهای به نام تعطیلی خدمات درمانی مواجه میشدیم.
منبع: فارس