سه‌شنبه، 20 خرداد 1404 - 11:05

تشکیل شورای عالی راهبری مسجد جامع اصفهان

استاندار اصفهان گفت: به منظور صیانت از مسجد جامع اصفهان و جلوگیری از تبعات مدیریت چندگانه آن، شورای عالی راهبری و سند راهنمای مدیریت و بهره برداری از آن تشکیل می شود.

به گزارش پایگاه خبری مفتاح و به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان: در بازدید دو و نیم ساعته استاندار اصفهان و مدیران کل اوقاف و میراث فرهنگی از مسجد جامع اصفهان،استاندار اصفهان گفت: به منظور صیانت از مسجد جامع اصفهان و جلوگیری از تبعات مدیریت چندگانه آن، شورای عالی راهبری و سند راهنمای مدیریت و بهره‌برداری از آن تشکیل می‌‌شود.

دکتر مهدی جمالی‌نژاد استاندار اصفهان، امروز به همراه مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان ، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری و مدیران شهری از مسجد جامع اصفهان به عنوان مهم‌ترین اثر موقوفه تاریخی ،جهانی این شهر بازدید کرد تا مدیران را برای حفاظت از این بنا، هم‌راستا کند.

جمالی‌نژاد در حاشیه این بازدید اظهار کرد: مسجد جامع اصفهان اثری بی‌بدیل در جهان اسلام و میراث بشری است که هرگونه کوتاهی در مسیر حفاظت از آن مردود است ، اما متأسفانه در طول دهه‌های گذشته نسبت به انجام برخی اقدامات مورد نیاز در این اثر غفلت بسیاری شده است.

وی با تأکید بر ایجاد مدیریت واحد این مسجد عنوان کرد: سند راهنمای مدیریت و بهره‌برداری از مسجد جامع اصفهان باید در اسرع وقت و طی ۱۵ روز آینده به تصویب شورای عالی برنامه‌ریزی استان رسیده و به همه دستگاه‌ها و ذینفعان ابلاغ گردد .

استاندار اصفهان تشکیل شورای عالی راهبری مسجد جامع را ضروری دانست و گفت: شورای عالی راهبری برای مسجد جامع تشکیل و مدیریت واحدی برای آن پیش‌بینی می‌شود تا از این میراث اصیل و غنی که در چندین دوره معرف تاریخ این شهر بوده به بهترین نحو صیانت شود.
از طرفی مقرر گردید مبالغ ریالی مورد نیاز برای ترمیم و نگهداری این سازه بی‌نظیر جهانی پیش‌بینی شده و هر دستگاه متناسب با سهم خود آن را تأمین کند.
محمدرضا ترحمی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان در این بازدید ضمن تقدیر از نگاه ویژه مدیریت ارشد استان به حفظ این اثر تاریخی که از موقوفات مهم شهر اصفهان نیز میباشد ، آمادگی مجموعه مدیریتی اوقاف جهت پیشبرد این اهداف را اعلام داشتند . ایشان با اشاره به اهمیت جایگاه وقف ، حفظ و حراست از موقوفات را از جمله وظایف ذاتی و مهم اوقاف استان دانسته و بیان داشتند : در این مسیر آماده تعامل با دستگاهای مدیریتی استان جهت حل مشکلات و دغدغه های مردم عزیز در حیطه موقوفات می باشند .

قدمت مسجد جامع عتیق اصفهان به قرن دوم هجری باز می‌گردد. این مسجد مجموعه‌ای از معماری دوران ایلخانی، سلجوقی، مظفری، تیموری، صفوی و قاجار است که همین امر باعث شده آن را موزه معماری ایران بدانند.
مسجد جامع در شمار پنج مسجد باشکوه تاریخ معماری دنیا و در فهرست آثار جهانی قرار دارد.
این مسجد دارای ۲ گنبد ارزشمند به نام تاج الملک و نظام الملک است؛ هر دو با «سبک معماری رازی» بنا شده اند اما گنبد تاج الملک یا خاکی، کوچک‌ تر از نظام‌الملک است و از نظر ظرافت و تناسب بر آن برتری دارد.

در پی درخواست‌ها و نگرانی‌های مردمی در ماه‌های اخیر ، استاندار اصفهان و مدیران استان از پهنه ابواسحاقیه و محدوده‌های اطراف مسجد جامع اصفهان نیز بازدید و با مردم این محلات گفت‌وگو کرد. استاندار اصفهان در این بازدید بر حفظ و احیاء ابنیه ارزشمند تاریخی و صیانت از هویت محله، رفع نازیبایی‌ها و حل معضلات اجتماعی تأکید نمود و همچنین بر صیانت از بافت‌های تاریخی و کهن اصفهان بعنوان اولویت‌های استان تأکید و احیای این بافت‌ها و عناصر تاریخی را در تحکیم موقعیت بین‌المللی اصفهان مهم دانست.

مطالب مرتبط

لو رفتن سؤالات امتحان نهایی اثبات شد/ «بحث 5 دقیقه‌ای تخلف سؤالات امتحانی» بازی با کلمات است

به گزارش مفتاح، عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت: اصل مسئله لو رفتن سؤالات امتحانی که توسط برخی افراد انکار می شد از نظر ما بر اساس شواهد و مدارک کاملاً اثب...

پزشکان موظف به پرداخت مالیات هستند/ دوشغله بودن پزشکان از نظر قانونی مشکل دارد

به گزارش مفتاح، مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس شورای اسلامی درباره دو مصوبه کمیسیون تلفیق مبنی بر نصب کارت خوان در مطب پزشکان و پرداخت 10 درصد از کارمزد...

باید تلاش کنیم علت غم کسی نشویم/ مرکز توانمند سازی حاصل همدلی و همگرایی نهادهای مختلف است

به گزارش مفتاح، علی قاسم زاده در آئین بهره برداری از مرکز جامع توانمندسازی استان اصفهان با بیان اینکه زندگی انسان در ذات خود آمیخته با غم و شادی است،....