به گزارش خبرنگار پایگاه خبری مفتاح/ ابراهیم مطلبی مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان به مناسبت روز جهانی آتش نشانی در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه آتش نشانی یک سازمان با اشاره به اینکه سازمان آتش نشانی بحران مداراست گفت: به طور میانگین آمار حریق و حادثه در یک روز 45 مورد است. این آمار شامل کلیه حوادث و تمام ماموریت هایی است که نیاز به حضور آتش نشانان است.
مطلبی ادامه داد: آمار حریق و حوادث در شش ماهه 7500 حریق و حادثه بوده که سه هزار و 253 حریق ومابقی حادثه بوده است. این آمار به غیر از خدمات ایمنی است که به شهروندان ارایه می شود.
طبق گفته او بیشترین حریق و حادثه در مردادماه رخ داده که 1400 مورد بوده و کمترین در فروردین ماه اتفاق افتاده است. تا پایان مردادماه صید مار افزایش داشته است که هیچ حادثه ای منجر به شهروندان اتفاق نیفتاده است. بیسترین حریق و حادثه در روز جمعه بوده و در ساعت ظهر تا عصر رخ داده است.
او نجات یافتگان در حوادث یکی از مهمترین وظیفه نیروی آتش نشان عنوان کرد که که در شش ماه نخست سال 3210 نفر توسط نیروها نجات پیدا کردند. طبق آمار اعلام شده توسط مطلبی، بیشترین نجات یافتگان مربوط به آسانسور است که از این تعداد 54 درصد آقایان و ما بقی خانم ها هستند.
او با اشاره به اینکه بیشترین فوتی ها مربوط به حوادث رانندگی است و حضور در عملیات تهدید به خودکشی 99 درصد موفق بوده و فرد را از مرگ نجات داده اند گفت: بیشترین عملیات کوهستان را در شش ماه امسال داشته ایم و 83 مورد حوادث کوهستان انجام شده که عملیات طولانی و حرفه ایی است تا به حادثه دیدگان کمک کنند..
شناسایی 150 ساختمان ناایمن در اصفهان
مدیر عامل سازمان آتش نشانی وخدمات ایمنی شهرداری اصفهان در ادامه با تاکید بر ناایمن بودن بسیاری از ساختمان بلند مرتبه در شهر اصفهان گفت: خیلی از ساختمان ها پابان کار و تایید کار از اتش نشانی ندارند و مردم در ساختمان های ناایمن زندگی می کنند و آتش نشانی 150 ساختمان مهم شهر را شنایایی کرده است.
او در ادامه اضافه کرد: در راستای افزایش ایمنی ساختمان های بلند سامانه اتصال ساختمان ها به سازمان اتش نشانی انجام می شود و شش ساختمان به ستاد فرماندهی متصل شده است تا در محل از حریق و حادثه مطلع شویم
مطلبی کاهش زمان رسیدن به حریق و حادثه را یکی از اهداف سازمان آتش نشانی بیان کرد و برایرسیدن به بهترین زمان و استاندارد جهانی سامانه پایش زمان را راه اندازی کرده اند.
بنا به گفته مطلبی پروژ ه های مهمی در جهت هوشمند سازی در سازمان آتش نشانی به ثمر نشسته است و یکی از آنها پروژه ای به نام عملیات پیشرفته در سازمان اتش نشانی است. در این شیوه عملیات ها به نحو مطلوب پیش می رود و مدیریت عملیات به صورت هوشمند اداره و به صورت انلاین اطلاعات انتقال پیدا می کند. نیروهای آتش نشانی اطلاعات نقشه و محل حادثه را با نرم افزار دریافت میکنند و به صورت انلاین تصاویر ار محل حادثه به ستاد فرماندهی ارسال میشود.
این روش در کشور نمونه است و تلاش می کنیم در زمان طلایی به حادثه برسیم و این زمان را حفظ کنیم.
کنترل خودروهای حمل آب و کف در هنگام عملیات
مطلبی در ادامه از موفقیتی بزرگ در آتش نشانی خبر داد که برای اولین بار در استان اصفهان و کشور اجرا شده است. یکی از مشکلات خودروهای آتش نشانی چک کرن مخزن اب وکف خودرواست که امروز آتش نشانی موفق شده است مخازن را به سنسوری متصل کند که میزان اب و کف خودرو را رصد می کند. این سنسور در مرکز فرماندهی کنترل می شود و در حین عملیات به محض کاهش مخزن خودروی کمکی به محل حادثه اعزام می شود.
او بیشترین پهنه حریق را در منطقه 3 بیان کرد و گفت: پروژه ریسک ارزیابی بناهای تاریخی انجام شده است طرحی برای حضور در مناطق و بافت فرسوده، استفاده از موادی که به بناهای تاریخی آسیب نرساند به نتیجه رسیده است که مورد استقبال دانشگاه های اروپایی قرار گرفته است وهوشمند سازی و مدیریت فناوری و نقشه راه تکنولوژی 5 ساله در آتش نشانی تدوین شده است.
او با تاکید بر اینکه فراخوان ریسک حریق در بازار اصفهان انجام شده است، ادامه داد: 10 درصد از حریق ها مربوط به بافت فرسوده و بازار است. بازار بزرگ در وضعیت بسیار نامطلوبی است وباید ارگان های مرتبط وارد عمل شوند.
او همچنین از به کارگیری نیروی زن آتش نشان در عملیات ها استقبال کرد اما تاکید کرد در حال حاضر قادر به استفاده از زن آتش نشان نیستیم چون زیر ساخت های لازم برای به کارگیری این نیروها وجود ندارد.