به گزارش پایگاه خبری مفتاح، هجدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی با میزبانی شهرک علم تحقیقاتی اصفهان در پایان این هفته برگزار می شود. قاسم مصلحی رئیس شرکت علمی تحقیقاتی اصفهان در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی قدیمی ترین و معتبرترین رویداد فن آفرینی کشور است گفت: این جشنواره کمک می کند با حمایت و تشویق شرکت های دانش بنیان در راستای حل مسائل و چالش های اساسی کشور گام بردارد.
او در ادامه به اهداف جشنواره اشاره داشت وگفت: شناسایی ومعرفی واحدهای فناور و فن آفرینان موفق به سرمایه گذاران یکی از مهمترین اهداف جشنواره است، که گامی بلند جهت توسعه فناوری و شکوفایی اقتصادی ملی با حمایت از ایدههای دانش بنیان و تاون نخبگان کشور است.
بنا به گفته مصلحی رونق بخشیدن به کسب و کارهای فناورانه و دانش بنیان، زمینه سازی برای اثرگذاری اقتصاد دانش بنیان، در توسعه پایدار و پیشرفت کشور جهت دهی به فعالیتهای فن آفرینانه در راستای حل مسائل و چالشهای اساسی کشور، تقویت مذاکرات دو جانبه (B2B) و سرمایه گذاری های کلان و واقعی، شناسایی و معرفی واحدهای فناور و فن آفرینان موفق به سرمایه گذاران، گسترش ارتباط مراکز علمی و پژوهشی ایده پردازان و طراحان مخترعان و مبتکران با بخش های مختلف اقتصادی، ترویج توسعه و تشویق فرهنگ خلاقیت نوآوری فن آفرینی و کارآفرینی مبتنی، افزایش امید در فن آفرینان و تقویت خودباوری و اعتماد به نفس به ویژه به صورت کارگروهی، شناسایی واحدهای فناور آماده ورود به بازارهای ملی و بین المللی و جذب سرمایه گذاران و بازرگانان جهت افزایش سهم محصولات دانش بنیان دراقتصاد کشور از دیگر اهداف جشنواره است.
مصلحی با تاکید بر اینکه شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان متولی برگزاری جشنواره است گفت: فن آوری در شرکتهای دانش بنیان سابقه طولانی دارد و برای فرهنگ سازی این بحث علمی باید اقدام کرد.
مصلحی با تاکید بر حمایت از بخش خصوصی گفت: ما در قالب شرکت می توانیم به طرح های فن آورانه کمک کنیم. خلق ثروت توسط شرکتهای فن آور شکل گرفته است. سال گذشته 20 هزار میلیارد تومان فروش شرکتها و 35 هزار میلیارد گردش مالی شرکت ها بوده است وسال گذشته 57 میلیارد دلار صادرات از شرکت ها داشته ایم.
مصلحی مهم ترین ویژگی جشنواره هجدهم را تامین مالی و سرمایه گذاری برای شرکت های فن آورانه عنوان کرد و افزود: این حمایت ها می تواند شرکت های فناورانه را به مرحله تولید و خلق ثروت برساند.
او در ادامه اضفه کرد: 750 شرکت فن آور داریم و 9500 نفر در این شرکت ها شاغل هستند. 640 نفر این افراد دارای مدرک دکترا و بیش از دو هزار کارشناسی ارشد هستند.
او با اشاره به اینکه این افراد شاغل در بخش خصوصی هستند و دستاوردهای زیادی در جهت رفه نیاز صنت داشته اند گفت: برگزاری هجدهمین دوره از جشنواره فن آفرینی شیخ بهایی نشان از از سابقه واستمرار این جشنواره دارد.
رشد 50 درصدی جوایز جشنواره
سعید اجلی دبیر جشنواره هم در خصوص جزئیات این جشنواره گفت: برترین طرح های فناورانه که به مرحله تولید رسیده و براساس آن خط تولید یا کارخانه ایجاد شده باشد در جشنواره داوری شده اند. جشنواره از سال قبل شروع شده و اعطا جوایز در 27 حوزه اتفاق خواهد افتاد.
او با اشاره به رشد 50 درصدی جوایز این دوره گفت: برای ایجاد انگیزه در بین منتخبین رقم جوایز و تسهیلات در این جشنواره رشد دوبرابر داشته است. در این دوره دومین دوره جایزه مدیریت شهری با همکاری شهرداری و جایزه ویژه فناوری آب را هم داریم که در زمینههای تخصصی بررسی خواهند شد.
طبق گفته اجلی 481 شرکت از 26 استان در این جشنواره شرکت کردند و 102 شرکت به مرحله نیمه نهایی رسیدهاند. در بخش طراحان کسب وکار 9 طرح، فن آفرینی و تجاری سازی (نوپا) 7 طرح، فن آفرینی و تجاری سازی( رشد یافته) 9طرح به مرحله نهایی رسیده اند. در مرحله جایزه ویژه مدیریت شهری 14 طرح انتخاب شده و در جایزه ویژه فناوری آب 9 طرح به مرحله نهای رسیده است.
او در ادامه با اشاره به اینکه اولین سالی است که رویدادهای جشنواره در شهرک علمی تحقیقاتی انجام می شود گفت: امسال در کنار دویدادهای تخصصی بازارچه با عنوان طعم فناوری در زندگی برای عموم مردم در نظر گرفته شده است تا مردم با پیشرفت های عجیب علمی در اصفهان آشنا شوند. اما رویکرد شهرک مبتنی بر مشارکت و تامین مالی جمعی و پایه اصلی جشنواره جذب سرمایه گذار است.
اجرای برنامه تامین مالی جمعی طرح های فناورانه و بازارچه فناروی در زندگی و فروش محصولات فناورانه شرکتها از رویدادهای مهم این دوره از جشنواره است.
هجدهمین جشنواره ملی فن آفرینی در 26 و 27 اردیبهشت در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان برگزار خواهد شد. برنامه اعطای جوایز عصر روز 27 اردیبهشت در هتل عباسی برگزار خواهد شد.