7:13 1402/07/06

به گزارش  خبرنگار  پایگاه خبری مفتاح؛ مدیر کل هواشناسی استان اصفهان در نشست خبری با اصحاب رسانه‌های استان ضمن بیان این که انتظار می رود بارش پاییزی از دهه سوم مهرماه (هفته آخر) از نیمه غربی استان شروع شود، گفت؛ در مهر ماه افزایش دمای فراتر از نرمال نیز ادامه خواهد داشت به طوری که میانگین دما بین ۱تا۱/۵ درجه سیلسیوس فراتر خواهد بود.
وی افزود؛آخرین خروجی مدل‌های پیش بینی فصلی نشان می‌دهد که بارش‌های پاییزی موثر بر منابع آب به هنگام و حتی حدود ۱۰ روز زودتر از زمان موعد خود آغاز و از نیمه اول آبان ماه شروع می‌گردد.
حمیدرضا خورشیدی ضمن تاکید بر نرمال و بالاتر از نرمال بودن مجموع بارش، طی ماه‌های پاییز در سطح استان به ویژه در نیمه غربی سرچشمه‌های آبی زاینده رود اضافه کرد؛انتظار داریم که از شدت و تنش ناشی از خشکسالی کمی کاسته شود؛ ولی کماکان شرایط خشکسالی بلند مدت ادامه خواهد داشت.همچنین با شروع فعالیت سامانه‌های جوی انتظار می‌رود طی ماه‌های آبان و آذر میانگین دما به حالت نرمال و طبیعی خود برگردد.
وی اضافه کرد: به طور کلی کشور و استان از گذشته تاکنون نوسانات بارشی شدیدی را تجربه کرده است و طی ۶۰ سال اخیر همواره با ترسالی‌ها و خشکسالی‌ها در ایران دست و پنجه نرم کرده‌ایم؛ البته بخشی از این موضوع به نوع اقلیم منطقه اختصاص دارد ولی تغییرات اقلیم سال‌های اخیر شدت نوسانات را زیاد کرده است. متاسفانه برخی سال‌ها که مواجه با بارش‌های نرمال یا بالاتر از نرمال می‌شویم بسیاری فراموش می کنند که کشور و استان دارای اقلیم خشک و کم بارش است.

*افزایش ایستگاه های اقلیم شناسی خودکار استان طی دو سال اخیر
خورشیدی در ادامه با بیان اینکه طی دو سال اخیر رشد خوبی در بودجه و تخصیص آن داشتیم گفت:تاثیر افزایش اعتبارات در فعالیت‌های خوبی که در معاونت فنی اداره کل هواشناسی استان ایجاد شده،مشهود است.همچنین وضعیت ایستگاه های باران سنجی و اقلیم شناسی استان نیز بهتر شده است.
وی افزود؛طی دو سال اخیرایستگاه های اقلیم شناسی خودکار اداره کل از چهار به دوازده ایستگاه در سطح استان افزایش یافته است.روند پیشرفت و توسعه ایستگاه ها و زیر ساخت های هواشناسی استان با رویکرد خوبی که دولت سیزدهم با تزریق بودجه داشت در دستور کار قرار گرفته است.
مدیر کل هواشناسی استان اصفهان تصریح کرد؛۱۸۰ ایستگاه هواشناسی در استان اصفهان وجود دارد و در حال پیگیری هستیم که همه این ایستگاه ها ارتقا یافته وبه سیستم های خودکار تبدیل شوند که بی تردید نیازمند بودجه است. ایستگاه های جدید اقلیم شناسی و باران سنجی می تواند بطور خودکار هر ده دقیقه یک داده جدید ثبت می کند و بانک اطلاعاتی خوبی از تغییرات آب و هوا ارائه می دهد.

*پاییز امسال،احتمال استمرار شرایط آلودگی هوا از درصد پایینی برخوردار است
الگوهای هواشناسی در ایجاد ماندگاری توزیع و پراکندگی آلاینده‌ها نقش بسزایی دارند و می‌توانند به طور مستقیم سبب افزایش یا کاهش غلظت آلاینده‌ها گردند. با توجه به پیش‌بینی فعالیت سامانه‌های جوی طی پاییز ۱۴۰۲ شرایط جوی در جهت کاهش غلظت موثر خواهد بود ولی با توجه به برودت هوا و وقفه در فعالیت سامانه‌های جوی شرایط افزایش غلظت آلاینده‌ها در روزهای پایداری جو وجود خواهد داشت.
خورشیدی در ادامه اشاره کرد؛ در نیمه دوم پاییز ونیمه اول زمستان لازم است تمهیدات لازم در جهت کاهش انتشار آلاینده‌ها در کلان شهر اصفهان و مناطق صنعتی مد نظر قرار گرفته و اجرا گردد.البته احتمال استمرار شرایط آلودگی هوا مشابه پاییز سال گذشته از درصد پایین برخوردار است.
وی تاکید کرد: با توجه به پیش بینی خروجی مدل‌های هواشناسی و تحلیل شرایط وقوع پدیده‌های جدی بارش‌های سنگین در مناطق غربی و جنوب غربی استان و مناطق همجوار با استان‌های مجاور (چهارمحال و بختیاری, لرستان و کهگیلویه و بویراحمد) طی نیمه آبان تا نیمه آذر ماه و نیمه آذر ماه تا نیمه دی ماه از درصد بالایی برخوردار بوده که لازم است جهت کاهش خسارات احتمالی تدابیر و آمادگی‌های لازم صورت گیرد.

*شهروندان به هشدارهای هواشناسی توجه بیشتری داشته باشند
مدیر کل هواشناسی اصفهان به صحت ۶۰ تا ۷۰  درصدی پیش بینی‌های فصلی اشاره کرد و افزود؛ بارش‌های سیلابی و تغییرات شدید دما و وقوع پدیده‌های جدی مخرب به کمک پیش بینی‌های فصلی و بلند مدت، قابل تشخیص و تحلیل نیست.لذا در این خصوص از طریق صدور هشدارهای هواشناسی در سطوح مختلف زرد،نارنجی و قرمز اقدام گردیده و هرگونه تغییر احتمالی در پیش بینی فصلی اطلاع رسانی خواهد شد.

در پایان حمیدرضا خورشیدی در جواب سوال خبرنگار مفتاح، مبنی بر اینکه این هشدارها چگونه به مدارس اطلاع رسانی شده و اجرایی می شود گفت؛هشدارهای هواشناسی به اکثر دستگاه های اجرایی فرستاده می شود؛ همچنین معاون سلامت آموزش و پرورش یا نماینده ایشان در کارگروه اضطرار حضور دارند.در ضمن همه شهروندان می توانند با استفاده از پرتال (esfahanmet.ir) ویا تماس با شماره ۱۳۴ کلیه اطلاعات هواشناسی را دریافت کنند.

خبرنگار:منیره فهامی

مطالب پیشنهادی