به گزارش پایگاه خبری مفتاح و به نقل از خبرنگار خبرگزاري پليس، سرهنگ "مهدي سبحاني فر " در جمع تعدادي از اصحاب رسانه اصفهان اظهار داشت: پليس امنيت اقتصادي از سال 1398 با دستور مقام معظم رهبري(مدظله العالي) و با توجه به شناخت ايشان و اين موضوع که پليس در حوزه اقتصادي ورود کند راه اندازي شد و در حوزه هاي مقابله با قاچاق کالا و ارز وجرائم اقتصادي فعاليت مي کند.
وي افزود: کارشناسان پليس اقتصادي در کنار فعالان اقتصادي مي باشند و به فعالان اقتصادي و سرمايه داران مشاوره ، از فعاليت آنها پشتيباني و شرايط فعاليت را براي آنان تسهيل مي کنند و در مواردي که بحث انتظامي و امنيتي مطرح مي گردد در کنار اين عزيزان هستيم و شرايط را بهتر مي کنيم.
سرهنگ سبحاني فرادامه داد: نگاه ما در فراجا اول مشورت است، در کنار فعالان اقتصادي قرار مي گيريم و از ديدگاه خود نقص ، عيب و حسن يک فعاليت اقتصادي را به عزيزاني که بعنوان فعال اقتصادي فعاليت مي کنند ارائه مي دهيم و نگاه ما يک نگاه حمايتي است.
رئيس پليس امنيت اقتصادي استان اصفهان اظهار داشت: استان اصفهان در مرکزيت کشور قرار دارد و در چهار راه مواصلاتي است و با توجه به نوع کالاي قاچاق هم مسير کالاي قاچاق و هم مبدا و هم مقصد هستيم، در گذشته کالاي قاچاق محدود بود اما امروز شاهد هستيم برخي از قاچاق از استان هاي مرزي به سمت مرکزيت کشور انجام مي شود و برخي از استان هاي مرکزي مانند اصفهان به سمت استان هاي مرزي مانند قاچاق سوخت انجام مي شود.
وي افزود: عملکرد انتظامي استان اصفهان در حوزه کشف و مقابله با قاچاق دارو که خود اين موضوع شامل قاچاق دارو از خارج از کشور به داخل و از داخل کشور به خارج و عرضه دارو خارج از شبکه توزيع مي شود با توجه به حساسيت موضوع و نياز مردم و بيماران به دارو طي 9 ماهه ابتدايي امسال با همکاري ديگر دستگاه بيش از 2 هزار و 300 درصد نسبت به مدت سال گذشته افزايش يافته است و درحال حاضر انواع داروها در داروخانه ها توزيع و شرايط خوبي داريم.
سبحاني فر اشاره اي نيز به قاچاق لوازم يدکي کرد و اظهار داشت: در 9 ماهه ابتدايي امسال يک هزار و 427 درصد کشف انواع لوازم يدکي قاچاق در استان اصفهان نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزايش يافته است و با توجه به اينکه اين استان يک استان صنعتي است پليس با قاچاق لوازم يدکي به شدت درگير است که طي تعامل پليس و شبکه پشتيباني خودروسازان توانسته ايم اين موضوع را مديريت و با شبکه هاي قاچاق برخوردهاي قانوني انجام و اشرافيت خوبي در اين حوزه وجود دارد.
رئيس پليس امنيت اقتصادي استان اصفهان اظهار داشت: پليس امنيت اقتصادي تمرکز خود را برمهره هاي اول و دوم و فعاليت فعالان اصلي قاچاق و به اصطلاح دانه درشت ها گذاشته است که طي 9 ماهه ابتدايي امسال 2 هزار و 600 پرونده مکشوفه داشتيم که نسبت به مدت مشابه سال قبل 22 درصد افزايش يافته وکشف پرونده هاي با ارزش 5 تا 10 ميليارد توما ن نيز81 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزايش يافته است.
سرهنگ سبحاني فربا اشاره به اينکه امسال 140 ميليارد تومان کالاهاي قاچاق از خودروهاي شوتي کشف شده است بيان داشت: بسياري از کالاهاي قاچاق توسط خودروهاي تندرو يا به اصطلاح شوتي قاچاق مي شوند ، متاسفانه اين خودروها تصادفات سنگين و تلفات جاني به جاي و جان ديگر رانندگان را نيز به خطر مي اندازند که در حال حاضر خودروي شوتي 6 ماه توقيف مي شود و عملکرد پليس اصفهان نيز طي 9 ماهه ابتدايي امسال درخصوص توقيف خودروهاي شوتي 140 درصد افزايش يافته است.
اين مقام انتظامي از کشف بين70 تا 80 درصد کالاهاي قاچاق در استان اصفهان توسط ماموران انتظامي و اجراي 28 طرح انتظامي خبر داد و گفت: در استان اصفهان همکاري و هم افزايي خوبي بين سازمان هاي مانند صمت،منابع طبيعي،تعزيرات حکومتي و ... با پليس در زمينه مقابله با انواع کالاي قاچاق وجود دارد .
وي در پايان اشاره اي نيز به ماينرها و دستگاه هاي استخراج ارز ديجيتال کرد و بيان داشت: در اين زمينه طي 9 ماهه ابتدايي امسال بيش از 52 درصد افزايش کشف داشته ايم و اگر ماينر کشف شود غيراز دستگاه ماينر، رمز ارز استخراج شده متناسب با مدل ماينر و مدت زماني که در شبکه بوده با استفاده از ماشين حساب هاي ماينري حساب و بعنوان رمز ارز قاچاق به سازمان تعزيزات حکومتي معرفي مي شوند.