15:54 1403/03/21

به گزارش پایگاه خبری مفتاح، دیروز عصر قطار افتتاحیه شهرداری به باغ زرشک رسید تا در آیینی فاز نخست موزه تاریخ شهرداری اصفهان  را افتتاح کند. عمرات باغ زرشک از آن عمارت های زیبای باقی مانده از دوران صنعت ریسندگی در چهارباغ بالاست. وقتی وارد باغ زرشک می شوی شاید دیگر از آن درخت های تنومند زرشک اثری نمانده باشد، اما حالا روی دیوارهای این عمارت نمایشگاه های از تاریخ شهر خودنمایی می کند. قرار است این عمارت جایی بشود برای تاریخ پرتلاطم شهر .

علی قاسم زاده شهردار اصفهان در این آیین گفت: وقتی قرار شد مدیریت شهر را به رسم امانت برعهده بگیرم، با خود  تعهد کردم، حافظ شخصیت شهر باشم.  شهردار قصه شهر اصفهان وتاریخش را به سه بخش تقسیم کرد، اصفهان دیروز، حال وفردا . او گفت لازم است هر سه اصفهان را ببینیم و مراقبت کنیم. شهردار البته تاکید کرد که  تمرکزش روی اصفهان دیروز است و فقط باید پیرایش و خوانش پیدا کند و از میان گرد و غبار بیرونش کشیده شود و درب آن بر روی مردم باز شود.

شهردار به بازشدن کارخانه ریسباف و حل شدن نگرانی اهالی فرهنگ وهنر برای بازشدن پای موزه به این کارخانه قدیمی گفت وادامه داد: در گذشته   در باغ زرشک خیابان چهارباغ کارخانه احداث می شود وما باید این هویت را پاسداشت کنیم. عمارت مجموعه اداری  کارخانه پشم بافی مرمت و به شهرداری داده شد. حالا قرار است تاریخ شهرداری در این موزه به نمایش گذاشته شود.

او از  پیرایش محور هارونیه و بابا قاسم خبر داد و گفت: بر روی این دو محور متمرکز شدیم تا محور کردشگری مناسبی در این منطقه به وجود بیاوریم. من می خواهم تا در این مسئولیت هستم دینم را  به اصفهام دیروز ادا کنم و نسبت به خوانش آن انجام بدهم  و ارزشی به ارزش های شهر اضافه کنم.

 

در این آیین مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اصفهان هم با اشاره به اینکه شهرها زنده هستند گفت: روایت اصفهان با پیشینه تاریخی چشمه عمیق داستان ها و اسطوره هاست.اصفهان  دوران فراز و فرود را دیده و هر بار ققنوس وار به اوج رفته و رشد کرده است.

سیدعلی معرک نژاد شهر گفت: تلاش می کنیم  تا حافظه تاریخی شهر را حفظ کنیم و حفظ آن ، به معنای تلنگر به مسیولان و نگهداشتن اثار شهراست. موزه  تحولات مجموعه شهر اصفهان قرار است  از سال  ۱۲۱۸اتفاقات و تحولات را نشان بدهد. قسمت اول این موزه قرار است اتفاقات بلدیه تا جنگ جهانی دوم را روایت می کند که شامل قسمت ثابت از تحولات شهراست و قسمت رویداد محور موزه قرار است  نشست ها و نمایشگاه باشد و هر بار میزگردی با موضوعات شهری برگزار می شود.

بنا به گفته معرک نژاد برای حفظ هویت شهر  ۲۴۰ اثر و ۱۱۰ هزار سند ثبت و ضبط شده است که به مرور به موزه تاریخی شهر اصفهان منتقل می شود.

در این آیین تفاهم نامه‌ای با موزه های ایران برای ثبت موزه تاریخی شهر به عنوان موزه بسته شد.

مطالب پیشنهادی