7:24 1403/09/16

به گزارش خبرنگار مفتاح/منیره فهامی: وارد گلستان شهدای اصفهان می‌شوم. دست ادب بر سینه گذاشته و سلامی بر شهیدان، این بندگان خوب خدا می‌دهم و به سمت سالن اجتماعات گلستان شهدا می‌روم. همه مشغول آماده‌سازی فضای بیرونی سالن هستند.
خواهران طلبه با تور سفید، گل، شمع،شکلات و کاسه‌های سبز آب که سیبی قرمز در وسط آن قرار گرفته است روی قبور شهدای روحانی مقابل درب ورودی گلستان را تزئین می‌کنند. از همه دلچسب تر، گدان‌های سبز رنگ گل نرگس است که روی آنها با رنگ طلایی نام مادر، فاطمه زهرا نوشته شده است. در مسیر موکب زده شده و عکس نوشته‌هایی بر روی پایه، راهرویی را تشکیل داده است که اطلاعاتی درباره تعداد شهدای روحانی استان اصفهان بر اساس شهرستان‌، شهادت، سال تولد، فصل شهادت و ...است. همچنین نوشته ها و عکس‌هایی از محافل شهدایی، پایگاه‌های بسیج و طلاب حوزه‌های علمیه خواهران و تابلوهای عکس مادران شهدا در بین تابلوها دیده می‌شود. از پله‌های ورودی سالن که بالا می‌روم موکب و مسیر ورودی برادران سمت راست و موکب و ورودی خواهران سمت چپ ایوان قرار دارد. حجله‌های قرمز که به عکس شهدای روحانی مانند؛شهید جلال افشار و شهید بهشتی‌نژاد مزین شده است به همراه تابلوهای چوبی کوچک که یادآور نوشته‌های جبهه است من را به سالن هدایت می‌کنند.

در مسیر ورودی با شرکت کنندگان در اجلاسیه صحبتی می‌کنم. حجه الاسلام علی عبادی، برپایی اجلاسیه را کار بسیار خوبی برای زنده‌نگه داشتن نام شهدای روحانی می‌داند و می‌گوید؛ کمترین کاری که یک طلبه و یک روحانی می‌تواند انجام دهد زنده نگه‌داشتن یاد شهدای روحانی است. شهدایی که مانند ستارگان درخشانی بین سایر شهدا می‌درخشند و رهنما و هدايت کننده جامعه به سوی اهداف انقلاب هستند.

حجت الاسلام والمسلمین دهقان از روحانیون شهرضا نیز برپایی اجلاسیه را راهی برای آگاهی اقشار جامعه به خصوص جوانان نسبت به عملکرد روحانیون ذکر می‌کند و می گوید؛ خیلی از افراد از عملکرد روحانیون در این ۴۵ سال اطلاعی ندارند. بیشترین قشری که برای انقلاب سرمایه‌گذاری و هزینه کرده‌است. قشر روحانی است. این از تعداد شهدای روحانی نسبت به سایر اقشار مشخص است.

حجت الاسلام دهقانی که خودش نیز از سال ۶۲ تا آخر جنگ در جبهه حضور داشته و در عملیات‌های زیادی شرکت داشته است. از تحول افراد در جبهه صحبت می‌کند و به یکی از همشهریانش، شهید ابراهیمی اشاره می‌کند که فرد بسیار شوخ طبعی بوده‌ است ولی بعد از حضور در جبهه حال و هوایی خاص پیدا می‌کند.

او درباره این شهید بزرگوار می‌گوید؛ او شبهای دعای توسل، سرش را زمان زیادی به سجده می‌گذاشت و بعد از بلند شدن از شدت گریه خاک‌های زیر صورتش گل شده بود. تا اینکه در خط فاو ترکش خورد و در راه بیمارستان به شهادت رسید.
از راهرو ورودی که بالای آن با سربند و عکس شهدا تزئین شده است وارد می‌شوم.
برنامه تا رسیدن قافله عزاداری، با ساعتی تاخیر شروع می‌شود وتقریبا تمام صندلی‌های سالن پر می‌شوند. بعد از تلاوت قرآن و سرود ملی برنامه با اجرای دو گروه سرود منتخب مساجد اصفهان ادامه پیدا می کند .
شخصیت‌هایی مانند؛ ایت‌الله طباطبایی و آیت الله مهدوی زینت بخش این اجلاسیه هستند.


*ویژگی شاخص شهدا ثبات قدم در راه اهل بیت و دیانت است
اولین سخنران این برنامه حجت الاسلام والمسلمین عبدالامیر خطاط است.
وی می‌گوید؛ ویژگی شاخص شهدا ثبات قدم در راه اهل بیت و دیانت است و امیدواریم ما نیز تا لحظات آخر عمر خود نیز اینگونه باشیم.
حجت الاسلام خطاط با اشاره به اینکه هدف از برگزاری این اجلاسیه ، تکریم، تعظیم و تجلیل از مقام شهادت است، گفت: ما باید ادامه دهندگان این مسیر باشیم و مانند پیشینیان وشهدای روحانی بزرگوار نیز این سیره را ادامه دهیم.
جانشین مدیر حوزه علمیه اصفهان بیان کرد: هر یک از شهدای روحانی چون شهید ردانی پور، شهید نواب صفوی، شهید بهشتی و.. همگی ستارگان درخشان هستند که ضرورت دارد این مسیر تبیین و با قوت ادامه بیابد.
وی افزود: روحانیت شیعه همیشه پیشتاز بوده و در صحنه های مختلف اعم از قیام علیه رژیم شاهنشاهی، دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس پیشتاز بوده اند و این به گواه تاریخ و آمار اثبات شده است.
حجت الاسلام والمسلمین خطاط تصریح کرد؛ بیشترین شهدا در بین اقشار کشور، متعلق به شهدای روحانی است، همچنین مفتخریم که بیشترین شهدای مدارس علمیه کشور در اصفهان است که آمار بالای صد شهید از یک مدرسه علمیه را شاهدیم.
وی اشاره کرد؛ آمار حدود ۶۰۰ شهید روحانی در دفاع مقدس در زمانی که کل آمار روحانیت و طلبه در دفاع مقدس نزدیک به ۳الی ۴ هزار نفر بیشتر نبوده است نشان‌دهنده این است که روحانیت خود در عمل و اعزام به جبهه پیشگام بوده است.

خطاط افزود؛ در وصیت نامه های اغلب شهدای دفاع مقدس خاصه شهدای روحانی چند نکته چون نگینی می درخشد که نخست اطاعت و پیروی از ولایت فقیه است که ما باید برای ادای دین به خون پاک شهدا، این نکته را گسترش دهیم و به آن عمل نماییم، دومین نکته ای که در وصیت نامه ها مشخص است، مسئله حجاب و رعایت عفاف در جامعه است.
وی افزود؛ متاسفانه شاهدیم که عده ای در مقابل ابلاغ یک مصوبه رسمی و قانونی در کشور ، یک موج در کشور ایجاد می‌کنند و این افراد درصدد هنجارشکنی و کارشکنی در اجرای قانون حجاب و عفاف هستند.
وی بیان کرد: تبیین موقعیت حجاب، ترویج و و پاسداشت از حجاب و تجلیل از افرادی که در عرصه حجاب گام برمیدارند، جزو وظیفه امروزه ما است.
جانشین مدیر حوزه علمیه اصفهان در ادامه گفت: سومین نکته ای که در وصیت نامه های شهدا شاهدیم،مسئله نماز است، نماز حقیقی انسان را به تقوا نزدیک و از فساد و گناه دور می‌کند.اگر مسئله نماز در جامعه تقویت شود و تحکیم یابد، دو مسئله دیگر حل می‌شود.


*برجسته‌ترین الگوی جهاد تبیین، حضرت زهرا(ع) است
یکی دیگر از سخنرانان این اجلاسیه حجه‌الاسلام والمسلمین عبدالله حاجی‌صادقی، نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود.
وی اظهار داشت: شهدا نه تنها زنده هستند، بلکه زندگی بخش هستند، دلیل ایستادگی امروز کشور در برابر مستکبران نیز به برکت خون شهدا است.
وی افزود: مردم اصفهان همواره در همه عرصه‌ها حضور داشته‌اند و به‌خاطر ایستادگی در برابر سختی‌ها و تجاوز دشمن ممتاز هستند و از حیث بالاترین تعداد شهدای روحانی نیز ممتاز هستند.
حاجی‌صادقی تصریح کرد؛ شهدای روحانی با مجاهدت و عمل خود به صحبت‌هایشان جامه عمل پوشاندند.
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد؛ برای جامعه روحانیت که سنگرنشین خط مقدم اسلام و انقلاب هستند برجسته‌ترین الگوی جهاد تبیین حضرت زهرا(ع) است. حضرت زهرا(س) در برابر بزرگترین فتنه از اسلام دفاع کرد؛ قرار بود با اسلام نیز مانند ادیان قبلی برخورد شود و اسلام تحریف شود؛ اما حضرت زهرا(س) از این فتنه جلوگیری کردند.
حاجی‌صادقی تاکید کرد؛ عده‌ای گمان می‌کردند با رحلت پیامبر(ص) حافظ دین و صیانت‌کننده آن دیگر وجود نخواهد داشت.حضرت زهرا(ع) نگران بودند انحراف در عالم اسلام نهادینه شود و با جلوگیری از انحراف حق و نهادینه شدن آن از اسلام محافظت کردند.
وی تصریح کرد؛ اولین اصل شاگردی در مکتب حضرت زهرا(س) این است که استقامت فکری، پایمردی و ثابت قدمی داشته باشیم. حقیقت دینداری، بصیرت، تکلیف شناسی و تکلیف گرایی است و جهاد تبیین الگوست.
حاجی صادقی اشاره کرد؛ جهاد تبیین در اولویت و مبنای جهاد‌های دیگر از جمله نظامی، سازندگی است که راه مقابله در برابر خطرناک‌ترین حملات نیز به شمار می‌رود؛ همچنین تقویت کننده ایمان و اراده است و هویت جامعه دینی را تثبیت می‌کند.حاجی‌صادقی ادامه داد: شکست در جبهه‌ها تنها زمانی اتفاق می‌افتد که دشمن افراد را تسخیر کند و اراده‌شان را به دست گیرد.
وی گفت؛ غزه با ۵۰هزار شهید و تخریب‌های گسترده هنوز پا برجاست چون تا پای جان جنگید و تسلیم نشد. ما نیز از مبارزه خسته نمی‌شویم، ما را با گرفتن جانمان امتحان کردند؛ دشمنان باید بدانند ایمان و عزم اراده ما با نابودی داعش و فراهم شدن زمینه برای ظهور محکم‌تر می‌شود.
وی تاکید کرد، باید مراقب باشیم از امواج انقلاب جا نمانیم؛ نیروهای مقاومت با فرامین مقام معظم رهبری بهترین تصمیمات را می‌گیرند، در برابر استکبار می‌ایستند و استکبار چاره‌ای جز پذیرفتن ضربات مقاومت ندارد.
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گفت؛ مسأله سوریه جای نگرانی ندارد؛ جریانی به عنوان داعش و اتباعش وجود دارد که غده سرطانی جهان است و باید به صورت کامل جراحی و نابود شود.
وی گفت: مراقب باشید در جنگ فکری و فرهنگی، فضای مجازی و تبلیغاتی، دشمن ارزش‌ها را جایگزین ضد ارزش نکند. ایستادگی در برابر دشمن تنها راه عقب راندن اوست، اینکه برخی می‌گویند با دشمن مدارا می‌کنیم خلاف قرآن است.
در ادامه این اجلاسیه از تعدادی از طلاب خانم و آقا تجلیل شد و از دو کتاب رونمایی شد. یکی از این کتاب‌ها،کتاب بماند به یادگار، نوشته شبنم غفاری حسینی و کتاب دیگر، کتاب آسمانی در خاک، نوشته طاهره موسوی بود.
در پایان این اجلاسیه نیز، شهیدی گمنام زینت بخش مجلس شد. راهشان همیشه پر رهرو و یادشان گرامی باد.

مطالب پیشنهادی