به گزارش خبرنگار پایگاه خبری مفتاح، محمد رضا ابراهیمی مدیر کل آموزش و پرورش استان اصفهان در نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص بازگشایی مدارس در مهرماه و آمادگی سیستم آموزشی گفت: مهرماه ماه نشاط وسر زندگی و حرکت به سمت رشد و پیشرفت است. مهر امسال را با مدد از پیامبر با شعار مهر نبوی شروع می کنیم و در خدمت یک میلیون دانش آموز هستیم.
او در ادامه با تاکید بر اینکه هیچ گروهی بی ارتباط با آموزش و پرورش نیست افزود: مهمترین موسسه که مردم را با حاکمیت مرتبط می کند مدرسه است. جایگاه مدرسه بر همه روشن و مدرسه مکان مقدسی است، چون ابزار تعلیم وتربیت مقدس است.
ابراهیمی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش فراز و فرودهای زیادی داشته و ممکن است در بعضی ادوار اولویت اول مدرسه و آموزش و پرورش نبوده است، افزود: شعار امسال تربیت دینی و عدالت آموزشی است وبا اشاره به این موضوع اجرایی سازی سند تحول را خط مقدم در مدرسه عنوان کرد.
سند تحول بنیادین تنها 30 درصد اجرا شده است
بنا به گفته او سند تحول تاکنون تنها 30 درصد اجرایی شده و در مدارس از این موضوع خبری وجود ندارد. او معتقد است باید تلاش شود تا آثار مثبت سند تحول بنیادین به صورت موثر در مدارس نمایان شود. در همین راستا افرادی تحت عنوان رهیاران سند تحول بنیادین اموزش دیده اند و شیوه اجرایی کردن سند تحول بنیادین را فرا گرفته اند امسال بیش از 125 در مدارس دولتی عادی ایفای نقش خواهند کرد.
ابراهیمی تاکید کرد: در سالهای گذشته بنا به دلایلی به مدارس عادی دولتی بی توجه شده است درحالی که در ادوار پیشین در شهر اصفهان عموم مدال آوران و رتبه های برتر در مدارس دولتی بودند، اما در دهه گذشته خبری از اینها نیست. امسال با تاکید و ترغیب حضرت آقا، باید به صورت ویژه به مدارس دولتی توجه کنیم.در همین راستا تلاش کردیم در تقسیم نیروی انسانی و معلمان خاص، تاکید کردیم نیمی از وقتشان و تدریس را باید در مدارس دولتی بگذرانند.
او همچنین در جهت آماده سازی مدارس دولتی وشاداب سازی آنها به طرح شهید عجمیان اشاره کرد. شاداب سازی مدارس دولتی برگزاری کلاس تقویتی، تربیت دینی، حجاب و عفاف، هیات های دانش اموزی، تقویت روحیه ایرانی و دینی دانش اموزان از جمل اقدامات در مدارس دولتی است.
شرکت 42 هزار دانش آموز در اردوهای راهیان پیشرفت
میر کل آموزش وپرورش در ادامه ب برپایی اردوی های راهیان پیشرفت برای 42 هزار از دانش اموزان اشاره داشت. دراین اردوها دانش آموزان با بسیاری ازاتفاقات خوب و مثبتی که در کشور رخ داده است آشنا می شوند. این ارودها در هویت بخشی با نسل نوجوان بسیار موثر است. توجه به افتخارات ملی، سرود و نماد ملی و مفاخر ادبی و ورزشی و علمی کشور، تقویت هویت اجتماعی و توجه به مفاخر و شهدا در دستور کار آموزش وپرورش است.
او در ادامه به سراغ کنکوررفت و این موضوع را چالش مهمی عنوان کرد که سالهاست در کنار آن مافیایی شکل گرفته است که مانع اجرای عدالت می شود. او در توضیح شیوه جدید برگزاری کنککور گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی راهکاری را پیش گرفتند که تاثیر معدل در کنکور بود. پیش نیاز این بود که دانش اموزان در یک شرایط بکسان باید اموزده شوند و آزمون باید هماهنگ انجام شود. به همین دلیل تمام امتحانات پایانی سال دوازدهم به صورت هماهنگ برگزار شد و به صورت الکترونیک تصحیح شد وامسال 40 درصد در کنکور اثر داشت. این تاثیر باعث شد توزیع تک رقمی ها در کل کشور وجود داشته باشد و به عدالت نزدیک تر هست. داشت. روش معدل در سال اینده برای سال دو سال اخر دبیرستان و سال بعدتر سه سال اخر با تاثیر گذاری 60 درصد در کنکور خواهد بود.
او در ادامه با اشاره به اینکه اخیرا کسانی که منافعشون به خطر افتاده است طرح هایی را ارایه کردند گفت: باید تلاش کرد نمایندگان را به گونه ای با قانون آشنا کند و تاثیرات روش فعلی تا حقی از حقوق دانش آموزان ضایع نشود.
کمبود معلم همچنان چالش اصلی آموزش وپرورش است
ابراهیمی امسال نیز همچنان عمده چالش آموزش وپرروش را کسری نیرو عنوان کرد. بالا نرفتن ظرفیت دانشگاه فرهنگیان برای تربیت معلم و افزایش این ظرفیت به مرور زمان نتوانسته است کمبود و کسری معلم را جبران کند. مدیر کل آموزش وپرورش نگاهی غلط برای جذب نیرو از ظریق آزمون وروش ای دیگر را موثر در این کسری می داند و تاکید می کند در کنار جذب معلم از روش های مختلف در این سالها و امسال هنوز کسری معلم حل نشده است. طبق سند تحول بنیادین دانشگاه فرهنگیان تنها راه ورود معلم به سیستم آموزش وپرورش است. بنا به گفته ابراهیمی دانشگاه فرنگیان در سال گذشته در اصفهان 2500 و امسال 2700 پذیرش خواهد داشت و باید سالها این اتفاق بیفتد تا کمبود جبران شود. امسال 1450 نفر از طریق دانشگاه فرهنگیان ب آموزش وپرروش جذب شده اند.
تحصیل 54 هزار تبعه در مدارس استان
او در ادامه در خصوص تحصیل اتباع بیگانه و افزایش بی رویه این دانش آموزان در مدارس ب خبرنگار مفتاح گفت: مهاجرت بی روی اتباع به اصفهان یکی از مشکلات ماست. البته ما وروردی بعضی مدارس را بست ایم اما فقط دانش آموزانی که کد رهگیری یکتا را داشته باشد ثبت نام می شوند. به مدارس برای سهمیه برای ثبت نام داده شده است و اگر مدرسه ای سهمیه نداشته باشد اتباع باید به مدرسه ای دیگر مراجعه کنند. سال گذشته 54 هزار دانش آموز داشتیم که امسال هم همین تداد هستند.
وی همچنین در خصوص دیر برگزار شدن دوره ضمن خدمت معلمان مدارس غیر دولتی توضیح خاصی نداد و ادامه داد: ضمن خدمت مدیران مدارس غیر دولتی شروع شده ومعلمان هم به مررو برگزار می شود. معلمان باید 360 ساعت خدمت بگذراند و در شش ساحت باید اموزش ببیند و کارت صلاحیت حرفه ایی برای آنها صادر می شود و هیچ مدرسه غیر دولتی حق استفاده از نیرویی که فاقد کارت صلاحیت است را ندارد.
فرونشست کمبود فضای آموزشی را تشدید کرده است
ابراهیمی با اشاره به اینکه ما همچنان کمبود فضا داریم گفت: به علت مهاجر پذیری و افزایش جمعیت از روستاها و شهرهای اطراف به اصفهان و شهرهای بزرگ با کسری فضای آموزشی در اموزش و پرورش مواجهیم. پدیده فرونشت در شهر اصفهان و در حوزه شمالی و شهرستان های شمالی و شرق استان باعث رهاشدن برخی فضاای آموزشی شده و تعدای از مدارس را تحت تاثیر قرار داده است.
او در ادامه با اشاره به دوبرابر شدن پروژه های عمرانی گفت: پروژه های نیمه تمام زیادی در استان داریم. اما برای مهر امسال 53 مدرسه با 250 کلاس افتتاح شده است.
ابراهیمی اما در کنار حضور خیرین برای ساخت مدارس بر نگه داشت مدارس تاکید کردو افزود: باید در حوزه نگهداشت بناها اقدام های مختلفی انجام داد. برخی مدارس را با اقدامات مناسب می توان قابل استفاده کرد و هنوز از آن فضا استفاده کرد.
ترک فعل نهادهای دولتی از قانون
ابراهیمی اهداف اصلی آموزش وپرروش را اجرای عدالت اموزشی عنوان کرد. او اما از ترک فعل برخی نهادها در خصوص توسعه فضاهای اموزش وپرورش گله مند بود و اضافه کرد: طبق ماده 13 قانون اموزش و پرورش باید 3 درصد از عوارض ساخت وساز شهرداری باید برای تعمیر و تجهیز و ساخت در اموزش وپرورش پرداخت شود که این اتفاق نیفتاده است.
او در ادام با تاکید بر اینکه ما خارج از قانون چیزی نمی خواهیم ادامه داد: طبق ماده 16 شورای آموزش و پرورش باید زمین های با کاربری آموزشی در اختیار اموزش وپرورش قرار بگیرد و طبق ماده 18 انبوه سازان به ازای 200 واحد مسکونی باید یک مدرسه 12 کلاسه بسازند. این اتفاق باید به تناسب ساخت اتفاق بیفتد. ما در شهرهای جدید مثل فولاد شهر، شاین شهر، انبوه سازی غرب شهر گل نرگس و در شاهین شهر، شهرک سیمرغ، شهرک شهید کشوری وبارستان با مشکل فضای آموزشی روبرو هستیم. انبود سازان به وظیفه خود عمل نکردند. در طرح نهضت ملی و با ایجاد شهرهای جدید این مشکل دوباره به وجود خواهد آمد اگر فضای آموزشی در نظر گرفت نشود.