9:06 1403/02/20

به گزارش پایگاه خبری مفتاح، به مناسبت دهه کرامت مصطفی حجه فروش مدیر کانون های خدمت رضوی استان اصفهان در نشست خبری با اصحاب رسانه پیرامون تشریح برنامه های دهه کرامت در اصفهان گفت: دهه کرامت از میلاد حضرت معصومه (س) تا میلاد حضرت رضا (ع) برگزار می شود.

او در ادامه با اشاره به اینکه هدف تشکیل کانون های خدمت رضوی برای رسیدگی به امور مردم و اقدامات فرهنگی بوده است گفت: 150 هزار خادمیار در ایران داریم. بیش از  10 هزار نفر از این خادمیاران اصفهانی هستند. در اصفهان برنامه های ویژه ای دیده شده است و تنوع خادمیاری و تنوع برنامه ها بسیار زیاد است. خادمیاران بدون هیچ چشم داشتی خدمات متنوعی به مردم ارائه می دهند. او هدف کانون های خدمت رضوی را ارتقا سطح فرهنگ و اعتقاد و اخلاق در جامعه و اشاعه فرهنگ و سبک زندگی رضوی بیان کرد.

90 کانون خدمت رضوی در اصفهان فعال هستند

سید محمد حسین  امامی معاون خادمیاری دبیرخانه خدمت رضوی استان اصفهان نیز در این نشست با اشاره به اینکه در دهه کرامت به دنبال ترویج سبک زندگی رضوی و کریمانه هستیم گفت: ایجاد وحدت و پیوند بین نسلی قدیمی وجوان وعمق بخشی به این نسل نقطه عطف خدمت به مردم است.

امامی در ادامه افزود: در استان اصفهان در 24 شهرستان دفتر نمایندگی وجود دارد که در ذیل این دفاتر 255 کانون خدمت رضوی تخصصی و محلی در 19 عرصه فعالیت می کنند.

او با اشاره به اینکه 90 کانون در مرکز اصفهان فعالیت می کنند گفت: 11 هزار خادمیار و یاور رضوی در این کانون ها فعالیت دارند که 35 درصد بانوان و 65 درصد آقایان هستند. رشد خدمتی سال گذشته نسبت به سال 1401 بیش از 145 درصد رشد داشته است و 25 هزار گزارش خدمتی داشته ایم.

او با تاکید بر جذب افراد علاقه مند به خادمیاری حرم مطهر گفت: افراد در ابتدا به صورت یاور رضوی جذب می شوند و با ثبت گزارش به خادمیاری رضوی ارتقا پیدا می کنند و بعد از آن می توانند به خدمت در حرم هم نائل شوند.

امامی در خصوص برنامه های دهه کرامت کانون خادمیاری رضوی اصفهان گفت: بیش از هزار برنامه در این دهه به اجرا در خواهد آمد. آغاز دهه کرامت با میثاق با شهدا از گلستان شهدا آغاز خواهد شد و جشن روز دختر را در سالن گلستان شهدا با عنوان دختر ماه خواهیم داشت.

او در ادامه افزود: 5 پرچم مزین به نام حضرت رضا در شهر اصفهان به اهتزار درخ واهد آمد. از 21 تا 31 اردیبهشت   11 شب در گذر فرهنگی جهارباغ برنامه خواهیم داشت و رواق های خدمت رضوی در عرصه های مختلفی مثل مشاوره حقوقی، مشاوره ، سلامت بانوان، کتاب خوانی به ارائه خدمت خواهند داشت.

اجتماع بزرگ امام رضایی ها در روز میلاد امام رضا

امامی با اشاره به اینکه در گلزار شهدا و بوستان امام رضا غرفه‌های خدمت و جُنگ‌های شبانه به مناسبت دهه کرامت برگزار خواهیم کرد، افزود: ۲۶ اردیبهشت که با سالروز اشغال فلسطین توسط رژیم منحوس اشغالگر قدس هم‌زمان است، همایش و اجتماع ابنا الرضا، جوانان رضوی و مقاومت اسلامی را در امامزاده محسن بعد از نماز مغرب و عشا خواهیم داشت، در ۲۷ اردیبهشت شب شعر رضوی را در کنار آرامگاه صائب تبریزی اجرا خواهیم کرد و صبح جمعه ۲۸ اردیبهشت ماه ساعت ۸ کوه گشت خانوادگی و مراسمی در کنار یادمان شهدا گمنام خواهیم داشت. همچنین در روز میلاد و شام میلاد از ۸ نفر هنرمندانی که در حرم مطهر امام رضا خلق اثر داشتند تجلیل می‌کنیم.

امامی با اشاره به اینکه  در روز میلاد رأس ساعت ۱۷ اجتماع بزرگ امام رضایی را در گذر فرهنگی چهارباغ که حرکت آنها از میدان انقلاب به میدان امام است را اجرا می‌کنیم گفت:  پس از اذان مغرب و عشا جشن بزرگ و مفصل میلاد را همراه با پخت کیک ۸۸ متری در میدان نقش جهان برگزار می‌کنیم.

وی ادامه داد: طرح «محله کرامت» را با همکاری معاونت شهرداری مناطق و با استفاده از ظرفیت هیئات مذهبی، سازمان‌های مردم نهاد، مساجد و معتمدین هر محل توسط کانون‌های خدمت رضوی رقم خواهیم زد به طوری که در آن محله در ابعاد مختلفی همچون عمرانی و… اتفاقات خوبی خواهد افتاد. در طرح «ضامن آهو» به زندان‌ها می‌رویم و ضمن برگزاری جشن سعی داریم حال و هوای زندان‌ها را نیز امام رضایی کنیم.

امامی از آزادی 8 نفر زندانی در ایام کرامت خبر داد و گفت: آزادی زندانی یکی از برنامه های کانون خدمت رضوی است و در سال گذشته 300 زندانی با کمک خادمیاران و خیرین آزاد شده اند. همچنین در طرح «معین‌الضعفا» اردوهای جهادی عمرانی ما در چندین شهر برای بحث بهسازی و کمک به بازسازی و اماکن و منازل محرومین را خواهیم داشت.

اعزام هزار زائر اولی به مشهد مقدس

امامی ازاجرای  طرح «نذر شفا» اعزام اردوهای جهادی سلامت در حوزه دندانپزشکی و اقدامات بالینی ،  طرح «نشان ارادت» تجلیل از مدال‌آوران را با همکاری امور ورزش جوانان استان ، طرح «قائم آل‌محمد» تجلیل از نخبگان عینی را با همکاری کانون تخصصی علمی در مجموعه کانون خدمت رضوی استان در محل دانشگاه آزاد نام برد.

امامی در خصوص درآمد وهزینه های کانون خادمیاری گفت: دبیرخانه هیچ وابستگی مالی به استان قدس ندارد و همه خادمیاران به صورت افتخاری خدمت می کنند. در آمد دبیرخانه از طرق موقافاتی است که وجود دارد و طبق وقفی که شده است هزینه می شود.

او با اشاره به اعزام هزار زائر اولی به حرم مطهر گفت: هزینه رفت وبرگشت بر عهده دبیرخانه است و این زائر ها سه روز مهمان حضرت رضا هستند. برخی مسئولیت های اجتماعی به بنیاد کرامت که ما زیر مجموعه این بنیاد هستیم واگذار شده است و ما به صورت مشارکت همکاری داریم که یکی از این فعالیت ها تهیه جهیزیه و سایر خدمات است.

گره گشایی از زندگی مردم مصداق سبک زندگی رضوی است

سید محمدصادق سجادزاده معاون اجتماعی مدیریت کانون های خدمت رضوی استان اصفهان نیزدر این نشست با اشاره به اینکه در شرایطی که سرمایه اجتماعی بسیاری از مجموعه‌ها، دستگاه‌ها و سازمان‌ها به دلایلی افول کرده،گفت:  اما همچنان سرمایه اجتماعی مجموعه معارف اهل‌بیت به ویژه امام رضا (ع) باتوجه به اینکه حجم زیادی از علاقمندان و دوستداران به امام رضا در کشور ما و حتی در سراسر دنیا وجود دارند و عرض ارادت بی‌نظیر نسبت به ایشان دارند همچنان سرمایه بالایی است؛ در همین راستا همه ما باید کمک کنیم این سرمایه روز افزون، حفظ و از هر آسیبی نگهداری شود.

وی ادامه داد: مردم اصفهان در طول تاریخ خود همیشه ابراز علاقه و عشق خود را به امام رضا را در قالب‌های مختلف نشان داده‌اند؛ همچنین شاید تعداد کثیری از خیرین، هنرمندان و… عرضه ارادت خود به ساحت امام رضا را با عنوان میدانی فراهم کردند، به طوری که می‌بینیم جلوه‌های عرض ادب و ارادت هنرمندان در طول تاریخ وجود داشته، از این رو چنین رویکردی یک پیوند دیرینه و تاریخ است.

معاون اجتماعی مدیریت کانون های خدمت رضوی استان اصفهان تصریح کرد: بسیاری از مردم ما علاقه‌مند هستند که در آستان مقدس امام رضا (ع) و در بخشی از حرم انجام وظیفه کنند و ارادت خود را در این قالب نشان دهند در همین راستا باید گفت که این ظرفیت شاید همیشه در آستان مقدس فراهم نباشد اما این مزیت چند سالی است که در کشور فراهم شده و همه مردم کشور در هرکجا می‌توانند نه فقط در قالب غبار روبی آستان یا حمل ویلچر و… بلکه در عرصه‌هایی می‌توانند نیاز مردم را فراهم آورند.

وی افزود: فهم ما این را می‌رساند که اگر امروز خود حضرات معصومین بودند حتماً تلاش می‌کردند از امور روزمره مردم گره گشایی کنند، اموری که گاهی در شرایط جاری زندگی مردم اختلال به وجود آورده و مسائل متعددی از زندگی مردم همچون مسائل حقوقی و دانشی را با مشکل روبه‌رو کرده است. در همین راستا آستان قدس رضوی تلاش دارد که گره‌های عمومی مردم در حوزه‌های خانواده، اجتماعی، سلامت روان و… را به صورت رایگان و بدون هیچ چشم داشتی در جلسات مشاوره حل و فصل کند.

مطالب پیشنهادی