22:08 1403/09/05

در دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان برگزار شد؛ آیین رونمایی و معرفی کتاب «یک دل سیر زندگی»

به گزارش پایگاه خبری مفتاح و به نقل از  روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، حجت‌الاسلام والمسلمین سید علیرضا تراشیون، کارشناس خانواده و تعلیم و تربیت اسلامی در ابتدای این نشست اظهار کرد: بحث خانواده یکی از ضروری‌ترین موضوعاتی است که می‌توان در حوزه فرهنگی و تبلیغی روی آن کار کرد. همان‌طور که رهبر معظم انقلاب نیز خانواده را به عنوان اولویت فرهنگی مطرح کرده‌اند.

 

وی با اشاره به آیه 21 سوره روم گفت: ما با افقی که قرآن درباره خانواده مشخص کرده است یعنی «لتسکنوا إلیها» مقداری فاصله داریم. «سکنی» در این آیه کلمه عجیبی است. عرب در تعریف سکنی می‌گوید هنگامی که گوسفندی را ذبح می‌کنید، شروع به دست‌وپا زدن می‌کند. مادامی که تمام خون بدنش خارج شد و روی زمین آرام گرفت به مرحله سکنی رسیده است. زن و شوهر نیز پس از پشت سر گذاشتن مشغولیت‌ها، مشکلات و سختی‌هایی که در طول روز داشته‌اند می‌بایست درکنارهم سکنی پیدا کنند.

 

این کارشناس خانواده افزود: همه حرف ما در مباحث خانواده این است که لزوما همه‌چیز نباید بر وفق مراد باشد. انسان گاهی اوقات می‌تواند در کنار کسی قرار گیرد که برخی از رفتارهای اخلاقی مورد پسند او را ندارد؛ اما آرامش و سکنی پیدا کند.

 

وی با بیان یکی از خاطرات تبلیغی خود در جزیره کیش یادآور شد: یکی از نمازگزاران مسجدی که برای تبلیغ به آنجا می‌رفتم، پیرمرد خوش‌تیپ و شادپوشی بود که در صف اول نماز می‌ایستاد. به گفته خودش اهل دولاب تهران بود و در اوایل جوانی هم درس طلبگی خوانده بود. او گفت پس از ازدواج همسری نصیبم شد که خدا نصیب گرگ بیابان نکند. بداخلاق بود و دست به زن داشت و آبرو برایم نگذاشته بود. پیرمرد گفت راه‌های گوناگونی را امتحان کردم؛ اما نتوانستم مشکلم را با او حل کنم. درنهايت به این نتیجه رسیدم که او را طلاق بدهم.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین تراشیون ادامه داد: باتوجه به معنویت جوانی و طلبگی به این اندیشیدم که اگر او را طلاق بدهم با شخص دیگری ازدواج می‌کند و او نیز بدبخت می‌شود. من آن زمان با این نیت که بقیه جوانان بدبخت نشوند، زندگی‌ام را با او ادامه دادم. این نیت برای من پله‌ترقی شد.

 

توجه به عدل الهی در زندگی مشترک

وی اشاره کرد: آن پیرمرد سه مدرک دکتری داشت و در حرفه خود نیز بسیار شخص موفقی بود. او می‌گفت هنوز هم با همسرش زندگی می‌کند و او را با هیچ‌چیز عوض نمی‌کند. البته همچنان معتقد بود خدا همسرش را نصیب گرگ بیابان نکند. آن پیرمرد به عدل الهی رسیده بود.

 

این کارشناس خانواده گفت: انسان می‌تواند در خانواده کنار همسری قرار گیرد که اختلالات و آسیب‌هایی داشته باشد؛ اما آرامش یابد. به شرط آنکه بدانیم گرداننده منظومه هستی یک فرد دانا، حکیم، عادل و همه‌چیزتمام به نام خداوند متعال است. در این صورت انسان لذت می‌برد.

 

وی با بیان عملکرد شهید میثمی در زندگی افزود: همسر شهید میثمی می‌گویند هرگاه ایشان وارد خانه می‌شد و آنجا را نامرتب و به‌هم‌ریخته می‌دید، خوش‌حال می‌شد. من از رفتار ایشان تعجب می‌کردم؛ اما شهید میثمی شرایط را اين‌گونه تعبیر می‌کرد که حتما من آن روز وقت بیشتری را به خودم اختصاص داده‌ام و استراحت بیشتری کرده‌ام. ایشان از منیت عبور کرده بود.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین تراشیون با اشاره به نگاه ویژه دین به خانواده تبیین کرد: دین نگاه ویژه‌ای به خانواده دارد. اگر به آن ورود نکنیم دچار مشکلاتی می‌شویم که در غرب وجود دارد. برای مثال آمار طلاق در کشور لوکزامبورگ 90 درصد است. درحالی‌که از نظر اقتصادی، بالاترین سرانه درآمد در اروپا متعلق به این کشور است. علت آمار بالای طلاق در آنجا این است که آن‌ها به دنبال نوعی خوشبختی هستند که در آن همه‌چیز بر وفق مرادشان باشد.

 

دوراهی خوشبختی یا سعادت‌مندی

وی توضیح داد: در فرهنگ ما چنین گفته آمده که در زندگی مشترک می‌بایست به دنبال سعادت‌مندی باشیم نه خوشبختی؛ زیرا خوشبختی، توهم و سرابی است که هیچ‌کس نمی‌تواند به آن دست پیدا کند. ما انسان خوشبخت نداریم ولی انسان سعادت‌مند داریم. پس باید رویکرد و نگاه ما باتوجه به فرهنگ دینی به سوی همان سکنی و آرامش سوق پیدا کند. آرامش نیز براساس موضوعات منظومه‌ای از جمله عدل الهی تعريف می‌شود.

 

این کارشناس خانواده یادآور شد: ما در مباحث خود، خانواده‌ها را به سوی سرابی به نام خوشبختی سوق نمی‌دهیم و می‌بایست فرامهارتی عمل کنیم. من به شما قول می‌دهم حتی اگر در همه مهارت‌های زندگی خود بهترین باشید؛ بازهم مشکلاتی خواهید داشت و نمی‌توانید همه مسائل را حل کنید.

 

تنظیم ادراک همسران

سپس حجت‌الاسلام محمدحسین حق‌شناس، نویسنده کتاب «یک دل سیر زندگی» با اشاره به اهميت ادراک بیان کرد: ادراک برای انسان، مهمتر از خود واقعیت است. به این معنا که انسان طبق ادراکش عمل می‌کند نه طبق واقعیت. از همین رو می‌بایست ادراک را به واقعیت نزدیک کنیم.

 

وی افزود: اگر ادراک واقعی شد، عملکرد ما نیز واقعی می‌شود. عملکرد همسران در زندگی مشترک تابع ادراک آن‌هاست. اگر در پی همسرداری واقعی هستیم می‌بایست در وهله اول ادراک را تنظیم کنیم.

 

این نویسنده اشاره کرد: این کتاب شامل درس‌گفتارهای حجت‌الاسلام والمسلمین تراشیون است که با بیانی ساده، روان و نزدیک به واقعیت، به تنظیم ادراک در همسرداری می‌پردازد.

 

وی در پایان سخنان خود یادآور شد: بخشی از کتاب با عنوان تنظیم ادراک در روابط متقابل، نقطه عطف مطالب آن به‌شمار می‌رود و برای خودم نیز جذاب و حائز اهمیت است. در این بخش به تغییر بینش و ادراک برای نزدیک کردن روابط متقابل به واقعیت پرداخته می‌شود. قسمت‌هایی از کتاب نیز مشتمل بر محتوای جلسات مشاوره استاد تراشیون است.

 

 

 

 

 

 

مطالب پیشنهادی