13:46 1398/06/09

 

 

به گزارش مفتاح وبه نقل از پایگاه خبری پلیس، سرهنگ" حسین حسین زاده" در حاشیه مراسم تکریم و معارفه رئیس پلیس راه آهن قدیم و جدید استان اصفهان از بی انضباطی مردم در امور ترافیکی انتقاد کرد و گفت: ما به شدت گلایه داریم از آنچه که این روزها در سطح خیابان ها و جاده ها رخ می دهد و همه روزه تعداد زیادی براثر تصادفات رانندگی جانشان را از دست می دهند.

وی افزود: سال گذشته تنها در راه های شهری و برونشهری استان اصفهان تعداد یک هزار و 77 نفر جان خود را از دست دادند و بیش از 18 هزار و 600 نفر هم مصدوم و مجروح شده و با اطلاعاتی که داریم تعداد زیادی از این مصدومان دچار نقص عضو شدند.

جانشین فرمانده انتظامی استان اصفهان،گفت: وقتی علل وقوع تصادفات توسط کارشناسان پلیس راه و راهور ناجا بررسی می شود همه حاکی از آن است که اگر مردم نظم و انضباط را در امور ترافیکی رعایت کنند شاهد این تعداد جان باخته و مصدوم در کشور نخواهیم بود.

سرهنگ حسین زاده، 30 درصد از کسانی که سال گذشته در تصادفات استان جان باختند را عابران پیاده عنوان کرد و اظهار داشت: بیشتر این افراد متاسفانه کسانی بودند که در فاصله چند متری پل های عابر پیاده قرار داشتند و اگر کمی تحمل می کردند و خود را به این پل ها می رساندند دیگر جانشان را به این راحتی از دست نمی دادند.

این مقام انتظامی، یکی دیگر از علل مرگ و میر در تصادفات را عدم استفاده راکبان موتورسیکلت ها از کلاه ایمنی عنوان کرد و اظهار داشت: 54 درصد جان باختگان تصادفات سال گذشته در استان اصفهان، راکبان و سرنشینان موتورسیکلت ها هستند که اگر از کلاه ایمنی استفاده کرده بودند آن ها نیز امروز زنده بودند.

وی با اشاره به تشکیل انجمنی در خصوص قطع نخاعی های ناشی از تصادفات رانندگی در استان اصفهان گفت: تمام این افرادی که امروز مجبورند تا آخر عمرشان روی ویلچر بنشینند بدون استثنا اذعان می کنند که ای کاش به توصیه های پلیس توجه بیشتری کرده بودیم.

این مقام انتظامی بیان کرد: برآورد ها نشان می دهد کسانی که مصدوم و یا دچار نقص عضو می شوند بین 40 تا 70 میلیون تومان هزینه درمانی آن ها است.

سرهنگ حسین زاده با بیان اینکه پلیس بارها اعلام کرده که رانندگان هر 2 ساعت رانندگی 15 دقیقه استراحت کنند تا دچار خستگی و خواب آلودگی نشوند گفت: آمارها نشان می دهد 70 درصد جان باختگان تصادفات چه در استان اصفهان و چه در کل کشور کسانی هستند که پشت فرمان خوابشان برده است.

وی با طرح این سوال که کدام آدم عاقلی حین رانندگی می خوابد؟! اضافه کرد: متاسفانه بیشتر رانندگان به این نکته ظریف توجه ندارند و وقتی به نزدیکی شهرها می رسند تصور می کنند می توانند خوابشان را کنترل کنند و همین می شود که اغلب واژگونی خودروها در 30 تا 50 کیلومتری شهرها رخ می دهند همان جایی که راننده فکر می کند با وجود خستگی و خواب آلودگی می تواند این مسیر را طی کند و خودش را به مقصد برساند.

جانشین فرمانده انتظامی استان اصفهان اذعان کرد: کارشناسان و صاحب نظران علم اقتصاد معتقند هر انسانی که در سن بهره وری یعنی بین 16 تا 35 سالگی قرار دارد دارای ارزشی معادل 2 میلیارد تومان است.

وی افزود: حال اگر رقم جان باختگان تصادفات هر سال را ضرب در 2 میلیارد تومان کنید خواهید دید که حوادث رانندگی سالانه هزاران میلیارد تومان ضرر به اقتصاد کشور می زند و این درحالی است که ما از شرایط اقتصادی خوبی برخوردار نیستیم و از آن طرف هم تحت شدید ترین فشارها و تحریم ها قرار داریم.

سرهنگ حسین زاده خاطر نشان کرد: شاید این موضوع به چشم نیاید اما واقعیت این است که هر کس با رعایت قوانین و مقررات و توصیه های ایمنی و رعایت نظم و انضباط در امور ترافیکی می تواند به اقتصاد کشور کمک بسیار زیادی نماید.

وی به نقش صنعت ریلی در نظم ترافیکی کشور اشاره کرد و اظهار داشت: امروز شاهد اتفاقات بسیار خوبی در این حوزه هستیم و اخیراً هم شنیده شده که شرکت ذوب آهن تلاش می کند تا ریل های راه آهن را در داخل کشور تولید کند و ما از این پس می توانیم از ریل های ساخت داخل استفاده کنیم، این خبر برای ملتی که در حصار تحریم های جهانی قرار گرفته مایه افتخار و امیدوار کننده است.

سرهنگ حسین زاده، توسعه قطارهای شهری و برونشهری را یکی از راه های نظم بخشی به ترافیک کشور و کاهش میزان جان باختگان عنوان کرد و گفت: باید زمینه ها، بستر ها و زیرساخت های لازم برای گرایش و علاقمندی بیشتر مردم به استفاده از قطارها شهری و برونشهری فراهم شود.

وی تصریح کرد: تجربه ثابت کرده که ، قطار یکی از امن ترین، بی حادثه ترین و بی دردسرترین وسیله برای مسافرت های شهری و جاده ای است و از بروز ترافیک هم جلوگیری می کند و باعث صرفه جویی در وقت و حتی سوخت می شود.

جانشین فرمانده انتظامی استان خاطر نشان کرد: امیدوارم مسئولان به این موضوع توجه بیشتری کرده و با کم کردن هزینه ها و دادن برخی مشوق ها کاری کنند که مردم دیگر برای مسافرت از وسیله نقلیه شخصی خود کمتر استفاده کرده و به سمت و سوی استفاده از حمل و نقل ریلی بروند.

گفتنی است، در این مراسم سرهنگ محمد رضا زارعی به عنوان رئیس پلیس جدید راه آهن استان اصفهان معرفی  و از زحمات سرهنگ "منصور نیبت خواه" در زمان تصدی این سمت تقدیر شد.

مطالب پیشنهادی