به گزارش مفتاح، دود غلیظ نیروگاه شهید مفتح همدان ناشی از مصرف سوخت مازوت که تا آسمان ساوه نیز کشیده شده، سوژه خبری و عاملی برای نگرانی فعالان حوزه محیط زیست شده است.

نیروگاه بخاری شهید مفتح همدان با ظرفیت کل یکهزار مگاوات در چهار واحد بخاری 250 مگاواتی در 45 کیلومتری جاده همدان به تهران واقع شده است.

این روزها شاهد بلند شدن دود غلیظی از این نیروگاه هزار مگاواتی هستیم که برای هر فردی حتی از مسیرهای دور دست قابل مشاهده است.

علت بلند شدن دود غلیظ و سیاه از این نیروگاه و چرایی فعالیت و جلوگیری نکردن از فعالیت این واحد آلاینده برای بسیاری از شاهدان عینی این ماجرا سوال شده است.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان روز دوشنبه در این باره به ایرنا می گوید: آلایندگی نیروگاه شهید مفتح شدید است تا جایی که دود ناشی از فعالیت این واحد تا آسمان استان همجوار نیز کشیده شده است.

عادل عربی افزود: این نیروگاه هزار مگاواتی علاوه بر برق استان، انرژی برق مورد نیاز بخشی از استان های مجاور را نیز تامین می کند.

وی با بیان اینکه سوخت مصرفی این نیروگاه، گاز است، بیان کرد: با نزدیک شدن به فصل زمستان برای پیشگیری از بروز مشکل برای شهروندان در تامین گاز، گاز مصرفی واحدهای صنعتی پرمصرف قطع و آنها باید از سوخت جایگزین استفاده کنند.

سرپرست حفاظت محیط زیست همدان گفت: نیروگاه شهید مفتح همدان پر مصرف ترین واحد تولیدی در استان است که هم اینک گاز این واحد قطع شده و از سوخت جایگزین 'مازوت' برای ادامه فعالیت آن استفاده می شود.

عربی بیان کرد: بنابراین مسئولان این نیروگاه برای جلوگیری از بروز مشکل در زمینه تامین گاز مصرفی خانگی مجبور به استفاده از سوخت مازوت هستند.

وی اظهار کرد: عوامل نیروگاه نیز از این رویه رضایت چندانی ندارند چون دود حاصل از فعالیت نیروگاه نه تنها بر روی سلامت کارکنان این مجموعه تاثیر منفی می گذارد، بلکه سرعت استهلاک تجهیزات را افزایش می دهد.

سرپرست حفاظت محیط زیست همدان بیان کرد: نمی توان به خاطر آلایندگی هوا ناشی از استفاده سوخت مازوت، به طور کامل فعالیت نیروگاه را تعطیل کرد چون نیروگاه شهید مفتح برق مورد نیاز استان و مناطق همجوار همدان را تامین می کند.

عربی تاکید کرد: بنابراین مدیران نیروگاه شهید مفتح در بروز این آلودگی مقصر نیستند بلکه شرایط به گونه ای که این نیروگاه ناگزیر به استفاده از سوخت جایگزین است.

وی ادامه داد: در همین چارچوب با سازمان حفاظت محیط زیست مکاتباتی داشته ایم تا چاره ای جدی برای پیشگیری از این رویه اندیشیده شود.

وی افزود: استانداری همدان نیز در مکاتبه ای با وزیر نفت خواستار تامین سوخت گاز این نیروگاه در فصل های پرمصرف سال شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استان همدان نیز پیشتر در این باره به ایرنا گفت: به منظور جلوگیری از افت فشار گاز در استان صرفه جویی مصرف گاز در فصل زمستان در اولویت قرار گرفت.

علیمردان طالبی اضافه کرد: نیروگاه شهید مفتح بیشترین میزان مصرف گاز را در استان دارد و پس از قطع شدن گاز از سوخت جایگزین مازوت برای ادامه فعالیت استفاده کرد.

وی بیان کرد: مدیریت بحران به تمامی شرکت های بزرگ و پر مصرف تاکید کرده که سوخت دوم و جایگزین را تامین و ذخیره کنند چون در صورت افت فشار، گاز این شرکت ها قطع می شود.

منبع: ایرنا

مطالب پیشنهادی